Recepten met makreel

413 recepten met makreel

Makreel

Makreel Er zijn veel soorten maar de soort die wij kennen is meestal zo'n 35 cm. lang. Regelmatige aanvoer uit de Noord-Atlantische Oceaan en uit de Noordzee. Stevig vlees met veel smaak. Leent zich uitstekend om te roken of warm te 'stomen'.

Pitabroodje met makreelfilet en gemengde salade

4 pitabroodjes4 eetl. halvanaise1 theel. kerriepoeder400 g makreelfilet of makreelfilet peper (Vismarine, koelvers)1 (rode) ui, in smalle ringen2 grote augurken, in smalle reepjesvoor de salade:1 krop ijsbergsla of botersla2 tomaten, in partjes1 klei... bekijk recept »

Blini's met gerookte zalm

1 zakje blini's ( Aldy colruyt) 1 bakje zure room reepjes gerookte zalm sprietjes bieslook 1. Klop de zure room los.2. Warm de blini's op in een koekenpan met antiaanbaklaag. 3. Leg op iedere blini een koffielepeltje zure room en een reepje gerookte ... bekijk recept »

Vissoep

750 gr. verschillende soorten vis (makreelschelviskabeljauwtongheilbotzeebaarszeepaling)4 tomaten2 uien2 spaanse pepers1/8 knolselderij1 wortel1 prei4 teentjes knoflook1 kop olijfolie2 afgestr. tl zout1 klein blikje kreeftestaartjes1 klein blik of 10... bekijk recept »

Spaanse Visschotel Met Chorizo

300 g zilvervliesrijst (pak 400 g) 1/2 chorizoworst (a 250 g)in blokjes 1 rode paprikain reepjes 1 gele paprikain reepjes 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) 3 el zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) 2 x 250 g koolvisfilet (diepvries)ontdooid en ... bekijk recept »

Pastasalade met tonijn

Voor 4 personen:[list] 1 blik tonijn op olie van 400 g (alternatief: zalm uit blik, gestoomde makreel) 250 g pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili 250 g sperziebonen, sugar snaps of peultjes 2-3 geroosterde paprika's uit pot 8 zwarte olijven zonder... bekijk recept »

Peppesan met sambal en tomaat

2 gefileerde verse makrelen 250 gram Mie Wok Olie 6 eetlepels Marinade Hot : 2 teentjes knoflook 2 uien 0.5 eetlepel Sambal Manis 4 vleestomatenBreng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mi... bekijk recept »

Zeevruchtensoep uit Galapagos

1250 gram makreel,wijting of schelvis1500 gram mosselen200 gram gepelde scampis6 grote krabscharen30 gram olijfolie3 fijngehakte uien200 gram venkel en julienne (reepjes) gesneden4 geplette knoflooktenen1 takje thijm2 laurierblaadjes5 zwarte peperkor... bekijk recept »

Gebakken makreelfilet met lamsoren en grapefruit

2 verse makrelen van 300 g, in elk 2 filets 2 roze grapefruits 2 limoenen 5 eetlepels (rijst- of arachide)olie 500 g lamsoren zout en versgemalen zwarte peper Snijd de schil van de grapefruits tot op het vruchtvlees weg en snijd de partjes tussen de ... bekijk recept »

Provençaalse vistaart

500 g kabeljauw – in blokjes 2 blikjes ansjovisfilet – uitgelekt 5 eetlepels olijfolie 500 g uien – in dunne ringen 1/2 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 1 pak mix voor pizzadeeg 600 g tomaten – in dikke plakken 50 g zwarte olijven zonder pit –... bekijk recept »

Makreelpirog Met Creme Fraiche

Deeg: 300 gr. bloem60 gr. boter/margarine2 eieren125 gr. kwark1 tl. zout en wat water. Vulling: 225 gr. gerookte makreel of een andere gerookte vissoort1 dl. creme fraicheveel dilleverse bieslook1 tl kerriepoederzwarte peper. Haal het deeg uit de koe... bekijk recept »

Pagina 39 van 42