146 recepten met fazant
De jonge fazanten herken je aan de grijze poten en nog korte stompe sporen. Een oudere fazant heeft duidelijke donkere, bijna zwarte poten en veel langere sporen. De meeste fazanten in de winkels zijn gefokt, gewicht: 1 kg600 g filets van fazant of rode patrijs 4 little gem slakropjes 4 eetlepels olijfolie 200 g griessuiker 3 eetlepels specerijenmix voor taco’s 340 g verse veenbessen (cranberries) 8 grote wraps peper en zout1. Doe de veenbessen in een grote steelp... bekijk recept »
500 g milde wijnzuurkool 100 g spekreepjes 2 laurierblaadjes 5 kruidnagels 150 g boter 200 ml witte wijn (bijv. riesling) 2 fazanten (ca. 750 g per stuk, van de meesterslager*) 1 ui (ongepeld) 380 ml wildfond 125 ml s... bekijk recept »
2 konijnenbouten (Feestfavoriet) 540 g wilde fazantdijen (Feestfavoriet) 380 g kippenlevertjes (schaal) 3 takjes tijm 150 g bakbacon (in stukjes) 2 sjalotten (gesnipperd) 1 tl ras el hanout (specerijenmelang... bekijk recept »
1 sjalot 2 appels (bijv. jazz) 400 g fazantfilets (Feestfavoriet) 8 blaadjes salie 4 plakjes bacon 50 g boter 1 el mix voor glühwein 100 ml appelcider1. Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis... bekijk recept »
1. Ontbeen een fazant, hak de beenderen in kleinere stukken en bak die bruin in een pan. 2. Doe hetzelfde met de boutjes en 400 g fijngesneden groenten (wortelen, uien en selder). 3. Doe alles in een pot en breng aan de kook met een fles rode wijn, ... bekijk recept »
100 g boter 1 eetlepel cognac 2 eieren 2 fazanten de levers 20 g fijne kristalsuiker 12 fijne plakken spek 2 eetlepels fijngehakte verse salie 2 fijngesnipperde sjalotten het sap van 1/2 citroen peper en zout 2 petit-suisse kaasjes (vol) 8 zure appe... bekijk recept »
1 fazant 14 sneetjes ontbijtspek 700 g kleine witloofstronken 4 uien 8 grote voorgekookte aardappelen in de schil 10 laurierblaadjes 10 takjes tijm 10 cl verse room (facultatief) 20 cl bruin bier 30 cl gevogeltefond 1 eetlepel honing 50 g gezouten ... bekijk recept »
1 fazant (ca. 1200 g, poelier) 75 g boter ½ ui ½ rode peper 1½ tomaat 50 g blanke amandelen 1 teen knoflook 25 g rozijnen 1 tl speculaaskruiden 1 kippenbouillontablet 200 ml kraanwater 30 g pure chocolade 70%... bekijk recept »
arachideolie 10 cl bruin bier (bijvoorbeeld Leffe) fleur de sel 1 grote schoongemaakte fazant (min. 800 g) 8 kleine stronken grondwitlof 2 takjes krulpeterselie 2 onbespoten sinaasappels peper van de molen1. Verwarm drie eetlepels arachideolie in een... bekijk recept »
½ citroen (schoongeboend) 500 ml kraanwater 110 g zout 50 g suiker 1½ liter kraanwater 2 laurierblaadjes ½ el peperkorrels 600 g wilde-fazantdijen (ontdooid) 1 el bloem 50 g boter 600 g regenboogwortelmix ... bekijk recept »