Recepten met fazant

146 recepten met fazant

Fazant

Fazant De jonge fazanten herken je aan de grijze poten en nog korte stompe sporen. Een oudere fazant heeft duidelijke donkere, bijna zwarte poten en veel langere sporen. De meeste fazanten in de winkels zijn gefokt, gewicht: 1 kg

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla

600 g filets van fazant of rode patrijs 4 little gem slakropjes 4 eetlepels olijfolie 200 g griessuiker 3 eetlepels specerijenmix voor taco’s 340 g verse veenbessen (cranberries) 8 grote wraps peper en zout1. Doe de veenbessen in een grote steelp... bekijk recept »

Fazant met zuurkool

500 g milde wijnzuurkool 100 g spekreepjes 2 laurierblaadjes 5 kruidnagels 150 g boter 200 ml witte wijn (bijv. riesling) 2 fazanten (ca. 750 g per stuk, van de meesterslager*) 1 ui (ongepeld) 380 ml wildfond 125 ml s... bekijk recept »

Wildterrine van konijn en fazant

2 konijnenbouten (Feestfavoriet) 540 g wilde fazantdijen (Feestfavoriet) 380 g kippenlevertjes (schaal) 3 takjes tijm 150 g bakbacon (in stukjes) 2 sjalotten (gesnipperd) 1 tl ras el hanout (specerijen­melang... bekijk recept »

Fazant in cider met salie, bacon en appel

1 sjalot 2 appels (bijv. jazz) 400 g fazantfilets (Feestfavoriet) 8 blaadjes salie 4 plakjes bacon 50 g boter 1 el mix voor glühwein 100 ml appelcider1. Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis... bekijk recept »

Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren

1. Ontbeen een fazant, hak de beenderen in kleinere stukken en bak die bruin in een pan. 2. Doe hetzelfde met de boutjes en 400 g fijngesneden groenten (wortelen, uien en selder). 3. Doe alles in een pot en breng aan de kook met een fles rode wijn, ... bekijk recept »

Fazant gevuld met appel en salie

100 g boter 1 eetlepel cognac 2 eieren 2 fazanten de levers 20 g fijne kristalsuiker 12 fijne plakken spek 2 eetlepels fijngehakte verse salie 2 fijngesnipperde sjalotten het sap van 1/2 citroen peper en zout 2 petit-suisse kaasjes (vol) 8 zure appe... bekijk recept »

Stoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spek

1 fazant 14 sneetjes ontbijtspek 700 g kleine witloofstronken 4 uien 8 grote voorgekookte aardappelen in de schil 10 laurierblaadjes 10 takjes tijm 10 cl verse room (facultatief) 20 cl bruin bier 30 cl gevogeltefond 1 eetlepel honing 50 g gezouten ... bekijk recept »

Fazant met chocoladesaus

1 fazant (ca. 1200 g, poelier) 75 g boter ½ ui ½ rode peper 1½ tomaat 50 g blanke amandelen 1 teen knoflook 25 g rozijnen 1 tl speculaaskruiden 1 kippenbouillontablet 200 ml kraanwater 30 g pure chocolade 70%... bekijk recept »

Fazant met witlof en sinaasappel

arachideolie 10 cl bruin bier (bijvoorbeeld Leffe) fleur de sel 1 grote schoongemaakte fazant (min. 800 g) 8 kleine stronken grondwitlof 2 takjes krulpeterselie 2 onbespoten sinaasappels peper van de molen1. Verwarm drie eetlepels arachideolie in een... bekijk recept »

Gepekelde fazant met cranberry-whiskysaus

½ citroen (schoongeboend) 500 ml kraanwater 110 g zout 50 g suiker 1½ liter kraanwater 2 laurierblaadjes ½ el peperkorrels 600 g wilde-fazantdijen (ontdooid) 1 el bloem 50 g boter 600 g regenboogwortelmix ... bekijk recept »

Pagina 1 van 15