Recepten met farfalle

300 recepten met farfalle

Farfalle

Farfalle Farfalle zijn een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Ze hebben een vlindervormig uiterlijk, met een breed middengedeelte en twee smalle uiteinden. Farfalle is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Farfalle is verkrijgbaar in verschillende maten, van klein tot groot. De meest voorkomende maat is medium, die ongeveer 3 cm lang is. Farfalle kan vers of gedroogd worden gekocht.

Mediterrane boerenkoolsoep

1  ui 1 teentje knoflook olijfolie 1  winterpeen 1  gele paprika 250 g salami 300 g boerenkool 1.5 l runderbouillon 100 g farfalle 75 g Pecorino Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.Verhit ... bekijk recept »

Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto

300 g farfalle 1 citroen 2 kipfilets 80 ml extra vierge olijfolie 40 g walnoten 40 g Pecorino Romano 20 g platte peterselie (bakje à 20 g)1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de... bekijk recept »

Farfallesalade met bleekselderij en kip

300 g farfalle (pasta) 1 komkommer 160 g gerookte kipfilet (stuk) 2 friszure appels (bijv. Granny Smith) 5 stengels bleekselderij 125 g verse geitenkaas met honing 125 ml crème fraîche 1 tl rozemarijn1. Kook de pasta volg... bekijk recept »

Lauwwarme pastasalade met mosterddressing

400 g farfalle (strikjespasta) 2 kipfilets (schaal, ca. 375 g) 2 eetlepels (vloeibare) margarine 2 appels 1 bekertje zure room (125 ml) 2 eetlepels Dijon mosterd (potje a 210 g) 1 zak gemengde ijsbergsla (200 g) ... bekijk recept »

Farfalle met doperwten en kaas

400 g farfalle (strikjespasta) 200 g doperwten (koelvers) 100 g grano padano (kaas) 250 ml slagroom1. Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 5 minuten koken de doperwten toe en kook ze met de ... bekijk recept »

Italiaanse maaltijdsalade

300 g farfalle (pasta) 500 g cherrytomaten (bakje à 250 g) ½ ui 250 g mozzarella (zakje à 125 g) 50 g groene olijven zonder pit 6 zongedroogde tomaten in olie 5 ml olijfolie extra vergine (fles à 250 ml)1. Kook de... bekijk recept »

Aubergine-tomatenfarfalle

300 g farfalle (pasta, zak 500 g) 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) 1 aubergine 2 el olijfolie 2 uien (in halve ringen) 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden 1 bakje cherry tomaten ((250 g), gehalveerd) 1 zakje minib... bekijk recept »

Pastasalade met zeefruit

125 g farfalle (of cravattine (strikjespasta)) 250 g zeevruchtencocktail (diepvries) 1 limoen 2 el groene olijventapenade 5 el olijfolie extra vierge 2 snackkomkommers 100 g jonge bladsla1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanw... bekijk recept »

Lichte minestronesoep

1 liter kraanwater 250 ml soepstart groentesoep ½ el Italiaanse kruiden 250 g boontjesmix 250 g cherrytomaten 50 g pasta (kleine soort, bijv. farfalle) 100 g Hollandse geitenkaas (stuk) 15 g verse basilicum 1 el olijfol... bekijk recept »

Farfalle met groenten en hüttenkäse

300 g farfalle 250 g chorizo 1 courgette 150 g gesneden ui 2 el arrabbiata pesto 250 g fijngesneden andijvie 200 g hüttenkäse1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. L... bekijk recept »

Pagina 5 van 30