Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Stoofschotel kip, choroizo en olijven

1 grote Ui, gesnipperd 1/2 Winterpeen in stukjes 1 prei, in ringen 4 Kipkarbonades 400 gram kipfilets, in grove stukken 2 eetlepels Olijfolie 150 gram Chorizo, in stukjes 3 tenen Knoflook 1 theelepel milde paprikapoeder 3 takjes Tijm 1 blikje ... bekijk recept »

Italiaans rundvleesstoofpotje met tagliatelle .

650 gr rundvlees( sucadelap runderlap)in blokjes 5 x 5 cm 1 einaasappel rasp 150 gr gerookte spekblokjes 2 uien gesnipperd 2 teen knoflook geperst 2 gedroogde pepertjes fijngewreven 100 gr winterpeen in schijfjes 1/2 prei in ringen 1 stengel bleek... bekijk recept »

Coquilles met taglioni nero

4 coquilles 1 babykreeft 100 g zeekraal 250 g taglioni nero 2 uien 1 prei 1 winterpeen 1 bol knoflook 1 takje rozemarijn 2 el tomatenpuree 0.5 l droge witte wijn 0.5 l tomatensap grof zeezout fleur de sel 2 dl slagroom 2 el crème fraîche 100 g roombo... bekijk recept »

Pasteitje met kip en kastanjechampignons

2 liefst biologische kipfilets 500 gr kastanje champignons schoon in plakjes 1 kippen bouillonblok 1/2 winterpeen in plakjes 2 flinke sjalotten 2 laurier bladeren enkele stukjes foelie 1 tl kerriepoeder 50 gr bloem 50 gram roomboter 15 gr blad ... bekijk recept »

Gezonde

600 gr aardappelen 1 forse winterpeen 11/2 tl kerriepoeder peper en zout uit de molen 3 paprika rood,geel en groene 250 gr champignons 2 vleestomaten 1 ui in ringen 6 el grofgeraspte kaas 4 el olijfolie 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook d... bekijk recept »

Oosterse winterwortelkaassouffl

1 eetlepel olijfolie1 grote ui, fijngehakt500 gram winterpeen, geschild en in blokjes300 gram kruimige aardappels, in blokjes1 theelepel milde Indiase currypasta1 eetlepel boter200 gram geraspte oude kaas3 eieren, gesplitsteenpersoons souffléb... bekijk recept »

Timbaaltje van worteltagliatelle

zout en versgemalen (chili)peper400 g winterpeen, geschild2 sinaasappels, schoon geschrobd2 eetl. gembersiroop of honing1 eetl. wittewijnazijn2 eetl. milde olijfolie of walnotenolie50 g pecannoten, grof gehakt1. Breng een pan met ruim water en wat zo... bekijk recept »

Lasagna Met Stoofvlees

200 gr Pancetta (of bacon) in kleine stukjes 200 gr spek in dobbelsteentjes 500 gr stoofvlees in stukjes theelepel kaneel 1 winterpeen in kleine blokjes 2 teentjes geperste knoflook 1 grote ui gesnipperd 2 laurierblaadjes 2 blikken tomaat (400 gr pe... bekijk recept »

Konijn met wildsaus

Voor 4 personen: 4 konijnenbouten 500 gram ganzenvet Marinade: 1 liter rode wijn 5 kruidnagels 2 eetl. jeneverbessen 2 takken rozemarijn 2 takken thijm 1 winterpeen 1 ui 3 tenen knoflook peper en zoutNeem een schaal of kom waar de bouten net in passe... bekijk recept »

Paddenstoelen Risotto Met Coquilles

Paddenstoelenrisotto 50 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 sjalot een scheut olijfolie 250 g risottorijst 50 ml witte wijn 750 ml kippen- of groentenbouillon 50 ml slagroom 250 g kastanjechampignons zoutversgemalen peper 50 g geraspte overjarige kaas Coq... bekijk recept »

Pagina 70 van 71