Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Spaghetti Met Gehaktballetjes

6 pruimtomaten. 1 winterpeen. 1 ui. 1 teentje knoflook. 1 stengel bleekselderij. Scheutje olijfolie. 1 klein blikje tomatenpuree. 400g gekruid gehakt half om half. zoutversgemalen peper. 200g spaghetti. Verhit de olijfolie en voeg de tomatenpuree toe... bekijk recept »

Couscous *

1 ui 1 kleine winterpeen (ca. 200 gram) 1 courgette (ca. 300 gram) 1 groene paprika 2 tomaten 500 gram magere lamslappen 1 rode Spaanse peper 3 eetlepels rozijnen 1 blik kikkererwten (of gewoon mais) zout peper 3 eetl. olijfolie 1 vleesbouillontable... bekijk recept »

Tjauw-min Moksie

500 gram Tjauw-Min Mie 5 eetlepels Faja Lobi Bami (roerbakmix) 4 theelepels Exotimex Knoflook 1 Madam Jeanette peper Faja Lobi Losie Foroe (marinade) Faja Lobi Moksie Metie (marinade) Faja Lobi Kip in Masala (marinade) 2 stengels prei 1 stuk ... bekijk recept »

Moksi Alesi

2 uien 2 Rode Spaanse pepers 300 gr half om half gehakt 1 ei 0,5 theelepel gemberpoeder 0,5 eetlepel ketjap asin teentje knoflook 2 takjes selderij 600 gr winterpeen of pompoen 75 gr boter 1 kippenbouillon tablet 1 theelepel trassie oedang (Conimex) ... bekijk recept »

Groentepannetje Met Kaas

1 rode en 1 groene paprika1 winterpeen1 courgette1 klein blikje mais1 verse chilipeper1 ui2 tenen knoflook5 eetl plantaardige oliezout en peper25 gram kruidenboter100 gram Chesterkaas. Was de paprika′s, verwijder de zaadlijsten en zaad en snijd... bekijk recept »

Lamsvlees Navarra

1,25 kg lamsschouder of schenkel zonder been 250 mg runderbouillon 1 meiknolgeschild en in blokjes gesneden 30 g boter 1 eetlepel olie 1 grote winterpeenin dikke schijven gesneden 1 uitjein vieren gesneden 12 grote bol-lente-uienzonder stengel 6 nieu... bekijk recept »

Creme Van Kreeft

2 soepkreeften uit de Oosterschelde (te herkennen aan de blauwe kleur) 2 tomaten halve winterpeen halve prei halve ui olijfolie 2 el tomatenpuree 2 dl vieux 5 dl witte wijn 2 tenen knoflook 1 takje rozemarijn anderhalf liter visbouillon (t... bekijk recept »

Erwtensoep / Snert

500 gram spliterwten 2 liter water flinke mergpijp 4 speklapjes 250 gram hamlappen 100 gram selderijknol of koolraap 2 flinke aardappels 1 forse ui 1 prei (indien gewenst)alleen het witte deel 1 winterpeen 1 rookworst zout Breng in een grote pan het ... bekijk recept »

ADEMBENEMENDE TRASI

2 kippenpoten 1 ui 1? tl trasi 1 stuk (vingerlengte) geschildein stukjes gesneden gember 1 tl koenjit 2 tl ketoembar 3 blaadjes djeroek peroet 3 kimiries 1 tl ketjap 3 teentjes knoflook 2 el olie 3 stokken prei ? bosje selderij 3 kopjes rijst Voor d... bekijk recept »

Kreeftensaus.

3 kg soepkreeften 1 kg visgraten 1 venkel 1 winterpeen 1 dl sojaolie 2 preien 3 uien 3 takjes tijm 1 takje rozemarijn 1 teentje knoflook 5 laurierblaadjes 1/2 fles witte droge wijn 25 cl cognac 8 ltr water 500 gr tomatenpuree Kreeften i... bekijk recept »

Pagina 66 van 71