Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Romige wortelsoep

750 gram winterpeen Scheutje Maggi Basis voor Franse Uiensoep 1 ui 4 stengels bleekselderij 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 1 eetlepel Mexicaanse kruiden, zoutloos/natriumarm (zakje) 150 ml droge witte wijnIn een soeppan ruim 1 liter water aan de ... bekijk recept »

Heksendans

? pond gerookte spekblokjes3 flinke uien? 1 pond aardappels? 1 pond winterpeen1/2 l bouillon van een blokjesuikerpepertabasco-sauszout Hulpmiddelen Braadpan of wok met deksel(steel)pannetje voor bouillongoed mes Hulpmiddelen - Braadpan of wok met de... bekijk recept »

Vleermuis Tjap Tjoy

1 halve kleine witte kool500 gr prei200 gr tempeh250 gr worteltjes of 2 winterpeen4 el tomatenpureemaizena of arrowroot3 el sojasaussambal2 el ahornsiroop of rietsuiker1 kl blikje ananasstukjes1 ui1 blikje bamboescheutenolijfolie. Snij de tempeh in p... bekijk recept »

Roerbakmie Met Biefstuk En Tauge

125 gr. roerbakmie200 gr biefstuk in reepjes gesneden3 lenteuitjesstukje gemberwortel1 teen knoflookca. 100 gr. winterpeenca 100 gr. bleekselderij100 gr. tauge1 rood pepertje1/2 el. sesamolie2 el. sojasaus2 el. sherry2 tl. sambalzoutpeperca. 2 el. ol... bekijk recept »

Roerbakmie Met Biefstuk En Tauge

125 gr. roerbakmie200 gr biefstuk in reepjes gesneden3 lenteuitjesstukje gemberwortel1 teen knoflookca. 100 gr. winterpeenca 100 gr. bleekselderij100 gr. tauge1 rood pepertje1/2 el. sesamolie2 el. sojasaus2 el. sherry2 tl. sambalzoutpeperca. 2 el. ol... bekijk recept »

Couscous Met Lamslappen

1 ui 1 kleine winterpeen ( 200 gr) 1 courgette ( 300 gr) 1 groene paprika 2 tomaten 500 gr magere lamslappen 1 rode Spaanse peper 2 teentjes knoflook 3 eetlepels rozijnen 1 blik kikkererwten zoutpeper 3 eetlepels olijfolie 1 vleesbouillontablet 1 the... bekijk recept »

Lendelappen Met Groente

- 500 gram magere lendelappen - 80 gr. margarine of boter - peper - geraspte nootmuskaal - kruidnagelpoeder - zout - 500 gr. gesnipperde uien - 200 gr. dobbelsteentjes gerookt mager spek - 500 gr. in reepjes gesneden winterpeen - 1 1/2 deciliter rode... bekijk recept »

Kippensoep

1 kleine ui 1 dunne prei 1 kleine winterpeen 1 theelepel zwarte peperkorrels 2 kippenbouten 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g) 1/3 zakje verse selderij (a 50 g) 2 takjes tijm 1 laurierblaadje 1 stukje foelie 50 g vermicelli 1-2 eetlepels c... bekijk recept »

Gizado (portugese Stoofpot)

500 gr riblappen125gr dobbelsteentjes mager spek2 tomaten1 ui2 teentjes knoflook2 blaadjes laurier1/2 winterpeen of wat gewone wortels5 aardappels300 gram sperziebonenblokje bouillon (kip of rund)zoutpeperpaprikapoeder en evt wat cayennepeper of thee... bekijk recept »

Stoofpotje Van Sucadelappen

1 kilo sucadelappenpaar laurier blaadjeszaanse mosterd,goede rode wijnbleekselderijwinterpeen ( ligt aan grote)2 a 3 uien knoflook goede runderfond roomboter en een beetje olie Hulpmiddelen Stoofpan Hulpmiddelen - Stoofpan Voorbereiding Sucadelappen... bekijk recept »

Pagina 65 van 71