Recepten voor winterpeen

704 recepten voor winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven.

Receptenzoeker

Thaise gewokte mosselen

100 g rijstnoedels 2 kg mosselen 3 cm gember 1 stengel citroengras zonnebloemolie 1 kippenbouillonblokje 250 ml kokosmelk 1 el vissaus 1 winterpeen 1 rode paprika 100 g diepvriesdoperwten sesamolie 100 g cashewnoten wok rasp 1. Breng water aan... bekijk recept »

Auberginestoofpot met kikkererwten

1 teen knoflook 400 g kikkererwten (blik) 3 aubergines 500 g winterpeen 4 el olijfolie 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 el chilipoeder 800 g gepelde tomaten (blik à 400 g) 1 el donkerbruine basterdsuiker1. Snijd de knoflook f... bekijk recept »

Jachtschotel met aardappelpuree

1 kg iets kruimige aardappelen 75 g boter 1 kg rundergehakt 3 uien 3 winterpeen 1 prei 1 laurierblaadje 20 g platte peterselie (bakje) 200 ml runderbouillon (van tablet) 100 ml melk 1 tl nootmuskaat 3 el paneermeel1. K... bekijk recept »

Gepofte aardappelstamppot

4 grote aardappels zonnebloemolie 0.5 prei 0.5 winterpeen 2 uien 75 g rucola 3 takjes tijm 3 takjes rozemarijn 75 ml witte wijn 200 g spekjes 0.5 el grove mosterd 20 g boter 40 g geraspte kaas bakpapier aluminiumfolie pureestamper ovenschaal ... bekijk recept »

Mosterd-mosselsoep met wortel

500 g winterpeen (zak 1 kg) 1 zak aardappels (geschilde kook vast (450 g)) 1 el olie (plantaardig) 1 zak gesneden prei (300 g) 4 el Dijon mosterd (potje 215 g) 1 pot bouillon met kip (340 ml) 300 g gekookte m... bekijk recept »

Wittebonenstoof met worst

2 tenen knoflook 1 ui 250 g winterpeen 800 g limabonen (blik à 400 g) 6 Catalaanse braadworsten 2 el olijfolie 4 tl gedroogde oregano 390 g pastasaus basilicum (pak à 390 g, AH puur & eerlijk biologisch) 40 g knoflookcrouton... bekijk recept »

Gepocheerde scharrelkip

1 (scharrel)kip 1 ui 1 winterpeen ((250 g), in dikke plakken) 3 laurierblaadjes 1 el peperkorrels 1 struik bleekselderij 2 preien (in schuine dikke ringen) 30 g boter 1 sjalot (gesnipperd) 1 el bloem 3 el geraspte m... bekijk recept »

Bananen-wortelmuffin met pecannoten

2 bananen 150 g winterpeen 100 g ongezouten pecannoten 2 eieren 150 g kokospalmsuiker 150 g volkorenmeel 2 tl bakpoeder 1 el kaneel1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de bananen en prak fijn. Rasp de peen. Hak de pecannoten grof. Doe... bekijk recept »

Gehakthachee met groentepuree

600 g kruimige aardappels 500 g pastinaak 1  winterpeen 30 ml witte wijnazijn 1 el gladde mosterd GroentepureeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Schil en snijd de aardappels, pastinaken en de winterpeen in... bekijk recept »

Rundvlees in rode wijn

750 g runderriblappen 375 ml volle rode wijn 3 tenen knoflook 200 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 2 uien 2 el olijfolie 10 g boter 2 takjes rozemarijn 140 g tomatenpuree (blikje à 40 g) 2 kruidnagels 1 runderbouillont... bekijk recept »

Pagina 2 van 71

Receptenzoeker