Recepten voor rode peper

1000 recepten voor rode peper

Rode peper

Rode peper Pepers (ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd) zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken maar ook zorgen voor een lekker aroma aan gerechten. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes maar ook in het vruchtvlees zit. De hoeveelheid capsaïcine verschilt per pepersoort, maar over het algemeen geldt hoe kleiner de peper, hoe scherper en hoe rijper (rood of geel) hoe milder van smaak. Kleine groene pepertjes zijn dus het scherpst.. Er zijn veel verschillende soorten pepers te koop. De meeste bekende zijn de rode en groene Spaanse pepers. Deze lange slanke pepers zijn ongeveer 5-6 cm lang. De rode is iets zoeter van smaak dan de groene. De Madam Jeanette ziet er uit als een minipaprikaatje en is behoorlijk pittig. De peper met de meeste pit is echter de rawits, dit slanke pepertje van ca 2-3 cm is er in rood en groen.

Receptenzoeker

Snelle preiwokschotel

250 g eiermie 2 el zonnebloemolie 350 g varkensreepjes 2 rode pepers 600 g gesneden prei (zak à 300 g) 5 el ketjap manis 125 g taugé 75 g gezouten pinda's1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in ee... bekijk recept »

Geroerbakte andijvie met gegrilde heilbot

1  rode ui 1 teentje knoflook 2 cm verse gember 1  rode peper 250 g shiitakes 2 kroppen andijvie 1 klontje boter Geroerbakte andijviePel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.Schil en snijd de gember fijn.... bekijk recept »

Romige oesterzwammenpasta

300 g viergranenspaghetti 125 g spekblokjes 250 g oesterzwammen 1  ui 1 teentje knoflook 1  rode peper 300 ml kookroom 0.5 bosje basilicum 75 g geraspte Parmezaanse kaas Romige oesterzwammensausKook de pas... bekijk recept »

Oesters met gemarineerde bietjes & rodepeper-tomatensalsa

50 ml rodewijnazijn 1 gekookte rode biet 2 sjalotten ½ rode peper 4 romaatjes 1 limoen 1 kg ijsblokjes 24 oesters 2 citroenen1. Snipper de sjalot zeer fijn en snijd de biet in zeer fijne blokjes. Verdeel de sjalot over 2 kommen. ... bekijk recept »

Rijst met olijven en chorizo

1 grote ui 1 groene paprika 1 rode peper 15 groene olijven met piment 150 g chorizoworst (stukje) 4 eetlepels olijfolie 300 g langkorrelrijst zout en versgemalen peper1. Ui pellen en grof snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en i... bekijk recept »

Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)

1 rode peper 1 teen knoflook 15 g koriander 20 g platte peterselie 2 tl gedroogde oregano 15 g verse munt (alleen de blaadjes) 6 el milde olijfolie 2 el rodewijnazijn1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de l... bekijk recept »

Knoflookgarnalen

1 citroen 4 el zonnebloemolie 1 rode peper 2 tenen knoflook 300 g reuzengarnalen 125 g taugé1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met ⅔ van het citroensap en ¾ van de olie. Snijd h... bekijk recept »

Pikante rode dipsaus

1 rode peper 2 tenen knoflook 1/2 eetlepel rode-wijnazijn zout 1 mespunt gemalen komijn (djinten) 1/2 eetlepel verse peterselie (gehakte) 1 dl olijfolie (Spaans)Peper wassen, doormidden snijden, zaad verwijderen en peper in kleine stukjes snijden. Pe... bekijk recept »

Thais garnalenkoekje met avacodo-ijs en zoete chili van Steven<BR> &#009; Fontein

1 rijpe avocado 1/2 sjalot, gepeld groene tabasco ca. 6 el suiker 1 limoen, schil geraspt en uitgeperst 1 zakje grote gepelde garnalen (diepvries, 250 g) 1 zakje verse koriander (a 15 g) 2 teentjes knoflook, gepeld 1 kleine ui, gesnipperd 4 el maizen... bekijk recept »

Broccoli met garnalen & amandelpesto (advertorial)

225 g diepvries reuzengarnalen 1 focaccia met rozemarijn & zeezout ½ citroen 10 g verse platte peterselie 30 g amandelschaafsel 3 el Bertolli olijfolie classico 1 el kraanwater 2 tenen knoflook 1 rode peper 400 g broccoliroosje... bekijk recept »

Pagina 7 van 100

Receptenzoeker