Recepten voor rode peper

1000 recepten voor rode peper

Rode peper

Rode peper Pepers (ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd) zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken maar ook zorgen voor een lekker aroma aan gerechten. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes maar ook in het vruchtvlees zit. De hoeveelheid capsaïcine verschilt per pepersoort, maar over het algemeen geldt hoe kleiner de peper, hoe scherper en hoe rijper (rood of geel) hoe milder van smaak. Kleine groene pepertjes zijn dus het scherpst.. Er zijn veel verschillende soorten pepers te koop. De meeste bekende zijn de rode en groene Spaanse pepers. Deze lange slanke pepers zijn ongeveer 5-6 cm lang. De rode is iets zoeter van smaak dan de groene. De Madam Jeanette ziet er uit als een minipaprikaatje en is behoorlijk pittig. De peper met de meeste pit is echter de rawits, dit slanke pepertje van ca 2-3 cm is er in rood en groen.

Receptenzoeker

Gewokte sperziebonen met gember

600 g sperziebonen 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 2 el zonnebloemolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 cm verse gember (geraspt)1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze c... bekijk recept »

Bistecca ai ferri con conchiglioni al pesto di broccoli (schelpenpasta met broccolipesto en runder entrecote)

400 g grote schelpenpasta 1  broccoli 2 teentjes knoflook 0.5  rode peper 1 el pijnboompitten olijfolie 100 g peccorino romano 50 g Parmezaanse kaas Schelpenpasta met broccolipesto Kook de pasta volgens de bereidin... bekijk recept »

Glanzende koolraap

275 g meergranen rijst olijfolie om in te bakken 400 g hamlappen 1  koolraap 1 teentje knoflook 1  ui 1  rode peper 1 tl 5-kruidenpoeder 100 ml gembersiroop 1  ananas Kook de rijst volgens de bereidingswi... bekijk recept »

Gestoomde tah tsai met oosterse dressing

1 struikje tah tsai 1 cm verse gemberwortel ½ rode peper 1 bosuitje 1 kippenbouillontablet (of kruidenbouillontablet) 1 eetlepel sojasaus 2 eetlepels sesamolie zout (versgemalen) peper1. Bladeren van tah tsai losmaken, wasse... bekijk recept »

Pittige gebakken paprika's

2 gele paprika's 2 rode paprika's 1 rode peper 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie ½ theelepel gedroogde tijm zout en versgemalen peper1. Paprika's wassen, schoonmaken en in vrij brede repen snijden. Peper wassen, in lengte hal... bekijk recept »

Mediterrane kabeljauwquiche

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) 1 rode peper 1 sinaasappel 3 eetlepels olijfolie extra vierge 3 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden 400 g kabeljauwfilet (in blokjes) ... bekijk recept »

Salade met gebakken garnalen en mango-knoflooksaus

1 rijpe mango 1 citroen 3 eetlepels olijfolie extra vierge molentje zeezout versgemalen peper 1 rode peper 1 zakje eikenblad-slamelange (a 100 g) rucola-sla (30 g) 3 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper (Monin... bekijk recept »

Tortilla's met garnalen

1 rode peper 1 rode paprika 2 tenen knoflook 2 el olijfolie 500 g rauwe gepelde roze garnalen (zak, diepvries, ontdooid) 2 mango's 1 limoen 1 kleine rode ui 15 g koriander (bakje) 8 tortilla's1. Snijd het steeltje van de r... bekijk recept »

Tomaten-kikkererwtensoep met balletjes

4 eetlepels olijfolie 1 zak soepgroente (400 g) 1 blik kikkererwten (400 ml) 2 pakken tomatenblokjes (met basilicum en oregano (a 390 g)) 2 runderbouillontabletten 1 schaal verse rundersoepballetjes (ca. 225 g) 3 bosui... bekijk recept »

Balsamico-champignons

500 g kastanjechampignons 1 rode peper 2 sjalotten 2 tenen knoflook 4 el olijfolie 6 el balsamicoazijn 4 el witte wijn 1 tl suiker 2 el platte peterselie (bakje 20 g)1. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en sn... bekijk recept »

Pagina 6 van 100

Receptenzoeker