Recepten voor rode peper

1000 recepten voor rode peper

Rode peper

Rode peper Pepers (ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd) zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken maar ook zorgen voor een lekker aroma aan gerechten. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes maar ook in het vruchtvlees zit. De hoeveelheid capsaïcine verschilt per pepersoort, maar over het algemeen geldt hoe kleiner de peper, hoe scherper en hoe rijper (rood of geel) hoe milder van smaak. Kleine groene pepertjes zijn dus het scherpst.. Er zijn veel verschillende soorten pepers te koop. De meeste bekende zijn de rode en groene Spaanse pepers. Deze lange slanke pepers zijn ongeveer 5-6 cm lang. De rode is iets zoeter van smaak dan de groene. De Madam Jeanette ziet er uit als een minipaprikaatje en is behoorlijk pittig. De peper met de meeste pit is echter de rawits, dit slanke pepertje van ca 2-3 cm is er in rood en groen.

Receptenzoeker

Nasi koening (gele rijst)

1 ui 1 teen knoflook 2 el zonnebloemolie 300 g pandanrijst 1 el gemalen kurkuma (koenjit) 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 stengel citroengras 400 ml kokosmelk 300 ml kraanwater ½ komkommer ... bekijk recept »

Oosterse maaltijdsoep met balletjes

2 eieren 4 el olie 1 voordeelschaal nasi/bamigroenten (450 g) 1 prei (in ringen) 3 tabletten extra krachtig runderbouillon (pakje 8 tabletten) 2 vastkokende aardappelen ((zak 3 kg), geschild) 150 g mienestjes (pak... bekijk recept »

Tofu met rode peper in kokosbouillon

2 eetlepels biobasilicum 5 blaadjes biocitroenmelisse 3 eetlepels Biosojasaus Delhaize 2 eetlepels Cassonades GRAEFFE Tienen 5 eetlepels kalfsfond Wykro spuitbus 400 ml kokosmelk SANTA MARIA 1 eetlepel limoensap 1 pakje Maniok Craeckers Guinea 0,5 po... bekijk recept »

Peterseliedipsaus

2 sneetjes oud witbrood 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 30 g verse peterselie ½ zakje verse kervel ½ rode peper 3 eetlepels limoensap 1 dl olijfolie extra vierge suiker zout en versgemalen peper zwarte olijven1. Korstjes ... bekijk recept »

Pastaschelpen met zeevruchten

1 rode peper 2 tenen knoflook, fijn gehakt 400 gram pastaschelpen 500 gr gemengde zeevruchten 6 el peterselie, fijngesneden Chilipeper, gemalen 6 el olijfolie 1 citroen. 50 gr geraspte Parmezaanse kaasHalveer de rode peper in de lengte en haal de zaa... bekijk recept »

Lamskoteletjes met salsa verde

1 teen knoflook 1 tl grof zeezout 20 g platte peterselie 15 g dille 15 g basilicum 5 el extra vierge olijfolie 50 g kappertjes 3 bosuitjes 1 rode peper 1 citroen 4 lamskoteletten1. Doe de knoflook met het zeezout in de vijzel en m... bekijk recept »

Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette

350 g gemengde groenten (prei, wortel, broccoli, paddenstoelen, maïs) 1 ui 2 teentjes knoflook 125 g boter 100 g bloem 500 ml koude kippenbouillon 2 eidooiers 8 el yoghurtmayonaise 1 el kerriepoeder 300 g bloem 300 g paneermeel of panko 4 eiwitten... bekijk recept »

Linzen met parmaham en rode peper

1 eetlepel olijfolie 100 g parmaham (fijngesneden) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) ½ rode peper (fijngehakt) 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 2 eetlepels verse gemberwortel (geraspt) 1 eetlepel kerriepoede... bekijk recept »

Pittige maïssoep

1 rode peper 25 g boter 1 ui (gesnipperd) 1 teentje knoflook (gesnipperd) 300 g maïskorrels (blik) ½ liter melk 2 geroosterde paprika's (pot) 125 ml crème fraîche 50 g witte kaasblokjes (verkruimeld) 4 ... bekijk recept »

Oosterse vispakketjes

400 g koolvisfilets (diepvries) 4 worteltjes 3 bosuitjes 2 cm verse gember 1 rode peper 4 el Japanse sojasaus 2 el olijfolie1. Laat de koolvisfilet ontdooien. Rasp de wortel. Snijd het wit van de bosui in luciferdunne reepjes en meng... bekijk recept »

Pagina 5 van 100

Receptenzoeker