Recepten voor rode peper

1000 recepten voor rode peper

Rode peper

Rode peper Pepers (ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd) zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken maar ook zorgen voor een lekker aroma aan gerechten. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes maar ook in het vruchtvlees zit. De hoeveelheid capsaïcine verschilt per pepersoort, maar over het algemeen geldt hoe kleiner de peper, hoe scherper en hoe rijper (rood of geel) hoe milder van smaak. Kleine groene pepertjes zijn dus het scherpst.. Er zijn veel verschillende soorten pepers te koop. De meeste bekende zijn de rode en groene Spaanse pepers. Deze lange slanke pepers zijn ongeveer 5-6 cm lang. De rode is iets zoeter van smaak dan de groene. De Madam Jeanette ziet er uit als een minipaprikaatje en is behoorlijk pittig. De peper met de meeste pit is echter de rawits, dit slanke pepertje van ca 2-3 cm is er in rood en groen.

Receptenzoeker

Pittige maïskolven

4 maiskolven 2 teentjes knoflook 1 rode peper 1 cm verse gemberwortel olijfolie 10 g roomboter Maak de maïskolven schoon en snijd ze door de helft. Stoom of kook de maïskolven in circa 10 minuten gaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rod... bekijk recept »

Andijvie met ketjap, rode peper & taugé

1 struik andijvie 1 teen knoflook 1 rode peper 3 el zonnebloemolie 2 el ketjap manis 1 bakje taugé (125 g)1. Snijd de harde onderkant van de struik andijvie. Was de andijviebladeren en scheur ze in grove stukken. 2. Snijd de knoflook g... bekijk recept »

Kleurrijke schildersoep

3 grote aardappelen 4 preiwitten 2 uien 2 l water 4 gevogeltebouillonblokjes peper en zout 250 g broccoli (voor de broccolipuree) 250 g butternutpompoen (voor de pompoenpuree) 250 g wortelen (voor de wortelpuree) 250 g tomatenpulp (voor de tomatenpur... bekijk recept »

Pittige garnalen met avocado

1 rode peper 2 sjalotten 1 teen knoflook 3 el zonnebloemolie 350 g reuzengarnalen 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 avocado's 1 limoen 15 g verse koriander ½ komkommer 2 trostomaten1. Snijd het steeltje van de rode peper. ... bekijk recept »

Sticky kipdrumsticks uit de oven

1 rode peper 1 kg kipdrumsticks 340 g mangochutney (potje à 340 g) 15 g verse koriander (bakje à 15 g) 2 limoenen 250 g cherrytomaten aan de tak1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Snijd het steeltje van de rode peper. Verwijder ... bekijk recept »

Oosterse kipfilet met sinaasappelchutney

2 teentjes knoflook 4 eetlepels olie 2 sinaasappels 1 sjalotje ½ rode peper 1 theelepel vloeibare honing 1 eetlepel Thaise vissaus ½ zakje verse koriander (à 15 g) 1 eetlepel sesamzaadjes 4 kipfilets (à ca. 100 g... bekijk recept »

Bombay kokossoep

1  ui 2 teentjes knoflook 2 cm verse gember 1  rode peper 1 bosje bospenen arachideolie 2 tl komijnpoeder 1.2 l water 400 ml kokosmelk 1  groentebouillonblokje 1 bosje koriander Bombay kokossoep Pel ... bekijk recept »

Taart met gehakt en Chinese kool

600 g aardappelen boter 400 g Chinese kolen 3 eieren gemalen muskaatnoot komijnpoeder 2 blaadjes bladerdeeg van 30 cm Ø 200 g varkensgehakt 1 verse rode peper 20 cl volle melk zout en peper1. Leg in een beboterde taartvorm met hoge rand een schijf ... bekijk recept »

Pittige chili sin carne

1 ui 2 tenen knoflook 1 rode peper 1 rode paprika 5 el zonnebloemolie 175 g Quorn fijngehakt (bakje) 300 g maiskorrels (blikje) 1240 g bonenschotel chili con carne (pot à 620 g) 1 komkommer 1 el azijn1. Pel de ui en d... bekijk recept »

Pasta met pittige tomatensaus

150 g penne 400 g tastytomtomaten 1 rode peper 1 teen knoflook 2 tl Provençaalse kruiden 2 bosuitjes 150 g achterham1. Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd het steeltje van de rode ... bekijk recept »

Pagina 4 van 100

Receptenzoeker