Recepten voor rode peper

1000 recepten voor rode peper

Rode peper

Rode peper Pepers (ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd) zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken maar ook zorgen voor een lekker aroma aan gerechten. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes maar ook in het vruchtvlees zit. De hoeveelheid capsaïcine verschilt per pepersoort, maar over het algemeen geldt hoe kleiner de peper, hoe scherper en hoe rijper (rood of geel) hoe milder van smaak. Kleine groene pepertjes zijn dus het scherpst.. Er zijn veel verschillende soorten pepers te koop. De meeste bekende zijn de rode en groene Spaanse pepers. Deze lange slanke pepers zijn ongeveer 5-6 cm lang. De rode is iets zoeter van smaak dan de groene. De Madam Jeanette ziet er uit als een minipaprikaatje en is behoorlijk pittig. De peper met de meeste pit is echter de rawits, dit slanke pepertje van ca 2-3 cm is er in rood en groen.

Receptenzoeker

Kipdrumsticks met komijn en citroen

1 rode peper 1 citroen 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl gebroken rozemarijn (potje) 4 el koolzaadolie 2 el honing 1½ kg kipdrumsticks1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in ... bekijk recept »

Japanse snijbonen met sojasaus

600 g snijbonen (steelaanzet en puntjes verwijderd en bonen in schuine stukken) 1 el zonnebloemolie 2 tenen knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd en peper in reepjes) 3 el Japanse sojasaus (flesj... bekijk recept »

Pittige bonensoep

1 ui 1 teentje knoflook 2 stengels bleekselderij 1 rode peper 2 blikjes kidneybonen (à 400 g) 2 eetlepels olie 2 eetlepels chilipoeder 1 flesje basis voor tomatensoep (Maggi) 1 zakje verse koriander 2 tomaten ½ potj... bekijk recept »

Rundvleespasteitjes

100 g spekreepjes 500 g rib-runderlappen (op kamertemperatuur) 2 el bloem 2 rode paprika's 2 tenen knoflook 1 rode peper 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl milde paprikapoeder 1 el worcestershiresauce 400 ml runderbouillon (van... bekijk recept »

Aardappelen met kruidendip

1 kg kleine aardappelen (vastkokend, schoongeboend) 200 g grof zeezout (pot 500 g) 6 tenen knoflook 2 volkoren biscottes (toast, pak 225 g) 80 ml wittewijnazijn ½ groene paprika (in repen) 1 rode peper (zaadl... bekijk recept »

Kipdrumsticks met sperziebonen

1 rode peper 100 ml kokosmelk 3 el vissaus (fles 250 ml) 2 tenen knoflook (geperst) 1 limoen (schoongeboend) 1 kg kipdrumsticks 500 g sperziebonen 1 rode ui (in dunne ringen) 5 el gembersap (fles 250 ml) 4 e... bekijk recept »

Tagliatelle met aspergetips

2 schaaltjes groene aspergetips (a 200 g) 5 el olijfolie extra vierge 1 teen knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 1 pak verse tagliatelle (pasta, 250 g, koelvers) ½ bakje munt ((a 1... bekijk recept »

Roodbaars met komkommersalade

2 schaaltjes roodbaarsfilet (a ca. 225 g) 5 eetlepels zoete ketjap 1 pak gele rijst (met saffraan (325 g)) 2 komkommers 1 rode peper 3 bosuitjes 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels zonnebloemolie1. Roodbaars in 4 stukken verdel... bekijk recept »

Rijsttoast met kokoskip

1 rode peper 5 eetlepels mayonaise 1 eetlepel limoensap 2 eetlepels gemalen kokos 1 gerookte kipfilet 20 rice toast original (pak a 65 g) ½ zak veldslamelange (a 100 g) 1 bosuitje (in dunne ringen) 1. Peper paar ke... bekijk recept »

Saté van visgehakt en kokos

1 rode peper 150 g kabeljauwfilet (of tilapiafilet) 1 citroen 125 g roze garnalen 1 tl koenjit zout versgemalen zwarte peper 50 g kokos (gemalen) 1 el bruine basterdsuiker 2 el olie1. Satéstokjes ca. 15 minuten in bakje me... bekijk recept »

Pagina 3 van 100

Receptenzoeker