Recepten voor rode peper

1000 recepten voor rode peper

Rode peper

Rode peper Pepers (ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd) zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken maar ook zorgen voor een lekker aroma aan gerechten. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes maar ook in het vruchtvlees zit. De hoeveelheid capsaïcine verschilt per pepersoort, maar over het algemeen geldt hoe kleiner de peper, hoe scherper en hoe rijper (rood of geel) hoe milder van smaak. Kleine groene pepertjes zijn dus het scherpst.. Er zijn veel verschillende soorten pepers te koop. De meeste bekende zijn de rode en groene Spaanse pepers. Deze lange slanke pepers zijn ongeveer 5-6 cm lang. De rode is iets zoeter van smaak dan de groene. De Madam Jeanette ziet er uit als een minipaprikaatje en is behoorlijk pittig. De peper met de meeste pit is echter de rawits, dit slanke pepertje van ca 2-3 cm is er in rood en groen.

Receptenzoeker

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens

1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma of geelwortel) 2 theelepels zwarte peper (versgemalen) 4 tenen knoflook 1 rode peper 1 ui (gepeld) 1 kg kipdrumsticks olie om te frituren 2 eieren (losgeklopt) 4 eetlepels bloem... bekijk recept »

Pasta met aubergine

2 aubergines (in plakjes) 4 el olie 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 rode peper (in dunne ringetjes) 300 g pasta (trottole (pak a 500 g)) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)1. Bestrooi de plakjes aubergine met zout e... bekijk recept »

Cambodjaanse mihoensalade

125 g mihoen 1 komkommer (goed schoongeboend, in lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd) 2 rode pepers 2 limoenen (uitgeperst) 2 el Thaise vissaus 3 el roerbakolie 2 tl suiker 1 mango (geschild en vruchtvlees in reepjes)... bekijk recept »

Gevulde courgettes met zalm

2 courgettes 1 rode peper 2 teentjes knoflook 2 blikjes rode zalm (a 213 g) 3 eetlepels olijfolie 1 pak aardappelpuree (met creme fraiche, 177 g)1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Courgettes wassen, in lengte doormidden snijden en m... bekijk recept »

Kabeljauw omwikkeld met rookvlees

2  rode uien 1  rode peper olijfolie om in te bakken 2 el grove mosterd 700 g voorgekookte aardappelschijfjes 200 ml kookroom 1 bosje basilicum MosterdaardappelsPel en snipper de uien. Halveer de rode peper in de lengte... bekijk recept »

Surf 'n turf van de grill

4 entrecotes zout en versgemalen peper 5 el olijfolie extra vierge 100 g rivierkreeftjes grof gehakt 0.5 ananas in blokjes 3 el knoflookbieslook fijngesneden 0.5 rode peper fijngehakt 1 citroen uitgeperst 4 grote gamba'sHaal het vlees ca. 20-30 min.... bekijk recept »

Macaroni met kipballetjes

350 gr macaroni 520 ml gezeefde tomaten 1 blikje tomatenpuree 400 gr champignons 1 courgette Snuf cayennepeper 1 uitje 2 teentje knoflook Peper en zout 200 gr geraspte kaas 1 theel oregano Begin met het maken van de... bekijk recept »

Indiase burger met mangosalsa en komkommer

1 eetrijpe mango 1 komkommer 2 rode uien 15 g verse koriander 1 rode peper 1 citroen 50 g boter 4 hamburgers 2 stukjes naanbrood knoflook & koriander1. Verwarm oven voor op 180 °C. Schil de mango en snijd in blokjes. Maak de komkommer... bekijk recept »

Thai beef salad

2 biefstukken 5 el olijfolie 1 limoen 1 rode peper 1 el vissaus 3 el Japanse sojasaus 1 el donkerbruine basterdsuiker 2 mango's 15 g verse koriander 15 g verse munt 100 g slamelange1. Verhit de grillpan. Bestrijk de biefstuk dun m... bekijk recept »

Eggs Rothko

1 rogge desembrood (ongesneden) 1 rode peper 50 g gezouten boter (op kamertemperatuur) 1 tl gerookte paprikapoeder 4 eieren 12½ g bieslook (half bakje)1. Snijd van het brood per persoon 1 snee van 1.5 cm dik. Verwijder h... bekijk recept »

Pagina 2 van 100

Receptenzoeker