Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbercrumble

750 gram rabarber 60 gram suiker 1 theelepel vanillesuiker 2 theelepels geraspte gemberpoeder crumble: 150 gram bloem 50 gram suiker 1/2 geraspte citroenen 75 gram koude boter poedersuikerMaak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukken van circ... bekijk recept »

Rijstevlaai Met Rabarber-sinaasappelcompote

50 gr. snelkook-paprijst1/2 l. melkzout125 gr. witte basterdsuiker1/2 pak witbroodmix (250 gr)50 gr. boter10 gr. custardpoedereetlepel paneermeel2 eieren1 dl. vers geperst sinaasappelsap1/2 dl. rode port100 gr. geleisuiker500 gr. schoongemaakte rabar... bekijk recept »

Rabarber-frambozenbavarois met citroen

Voor de koekjes: 50 g suiker 50 g bloem 50 g eiwit 50 g boter Voor de bavarois : 300 g rabarber boter 80 g griessuiker sap van 1/2 citroen 4 blaadjes gelatine van 3 g 3 dl room 50 frambozen 1 dl room 20+20 g bloemsuiker 1 onbehandelde citroen 40 g gr... bekijk recept »

Griesmeelpudding met rabarber

2 eetl krenten 4 dl magere melk6 eetl griesmeel 2 eetl suiker raspel van 1 sinasappel en 1 citroen200 gr rabarbermsp gemalen anijsbloempjesmsp kaneel2 eetl suiker 1 eetl grof gehakte citroenmelisse4 takjes citroenmelisse 3 eiwitten- Was de krenten en... bekijk recept »

Slaatje van rabarber, venkel, biet en geitenkaas

400 g gekookte rode biet2 stengels rabarber (200 g)1 kleine venkelknol, met loof (200 g)80 g zachte geitenkaas enkele takjes platte peterselie1 bosje waterkers2 El olijfolie extra vierge1 El zonnebloempitten zout, peper van de molen1. Snij de biet in... bekijk recept »

Yoghurtijs van rabarber en aardbeien

250 g rabarber, geschild en in blokjes150 ml water150 g suiker1 theelepel citroensap150 g aardbeien200 g yoghurt op z’n Grieks Carrefour1. Breng in een kookpan de rabarber aan de kook met het water, de suiker en het citroensap. Laat 10 min sudderen. ... bekijk recept »

Chutney met rabarber en pepertjes

5 stengels rabarber250 g appelen (Granny Smith), geschild en grof gehakt 1 rode ui, fijn gesnipperd150 g bruine suiker200 ml ciderazijn2 theelepels garam masala 2 rode pepertjes1 theelepel zout1. Snij de rababer in kleine dobbelsteentjes. Meng alle i... bekijk recept »

Roodbaarsfilets met rabarber en gekonfijte kerstomaten

4 stengels rabarber150 g boter1 El honing1 snuifje vijfspecerijen8 roodbaarsfilets180 ml olijfolie1 El suiker12 kerstomaatjes met steeltje zout en peper1. Schil de rabarber en snij de stengels in stukjes. Laat ze 1 min blancheren in kokend water. Laa... bekijk recept »

Ijsthee met rabarber

200 g suiker5 stengels rabarber, in stukken gesneden 1,5 l water1 vanillestokje, in de lengte ingesneden2 steranijs4 zakjes rooibosthee3 limoenen, in sneetjes ijsblokjes1. Doe de suiker, rabarber en 0,5 liter water in een pot. Breng tot het kookpunt, z... bekijk recept »

Compote van aardbeien en rabarber met briochebrood

250 g aardbeien2 rabarber (stengels)sinaasappelschil (van een halve sinaasappel, in reepjes)0.25 kl vanille-extract50 g suiker4 sneden briochebrood1. Spoel de aardbeien en snij in partjes. Schil de rabarber en snij in stukken. 2. Doe de rabarber, de ... bekijk recept »

Pagina 8 van 28