Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbertaart à la Véronique

1 kg verse rabarber 250 gram fijne kristalsuiker 1 eetlepel bloem/of maizena kan ook 450 gram kant en klaar kruimeldeeg 100 gram Petit-beurrekoekjes gemalen 6 tal stukjes Solo1. Boter de taartvorm zeer goed in met Solo.2. Strooi vervolgens bloem in d... bekijk recept »

Rabarbertaart

0,5 KG Rabarber 1 Bladerdeeg 2 kopjes Suiker 1 Kopje Zelfrijzendebloem 4 eieren 1. Beleg de taartvorm met het deeg en prik er enkele gaatjes in. Meng in een kom de2. rabarber met de 1 kopje suiker en laat 5 min. staan. Doe dan de gezeefde bloem er b... bekijk recept »

Rabarbercrumble

Vulling: 500 g rabarber 40 g suiker 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl) Kruimeldeeg: 90 g bloem 50 g suiker 50 g Solo Vloeibaar Extra: 4 kleine ovenvaste schaaltje (ca. 200 ml)class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).... bekijk recept »

Rode tonijnsteak met Trappist van Rochefort

2 Tonijnsteaks 2 soeplepels solo (bakken & braden) 1,5 trappist Rochefort van 10° 20 cl kalfsfond 30 gr hoeveboter 2 staven rabarber 1,5 soeplepel rietsuiker1. De tonijnsteaks braden in een braadpan tot het hart van de tonijn nog rood is, uit de pan ... bekijk recept »

rabarberjelly met witte chocolade en cheescrème

2000 gram 1 rabarber 400 gram 1 suiker 6 dl witte wijn 4.50 blaadjes 1 gelatine per liter vocht in koud water 700 gram 1 philadelfia kaas 115 g 1 witte chocolade 4 x 1 eieren 400 gram 1 suiker 2 dl x1 zure room 4 of 8 x1 amandelkoekjes1. meng de ... bekijk recept »

RABARBERMOES MET NOTEN EN YOGHURT

2 STENGELS RABARBER 1 STUKJE VERSE GEMBER 1 KL SUIKER 1 KL HONING 2 EL NOTENMIX 1 POTJE MAGERE YOGHURT 1. Was de rabarber, snijd de uiteinden weg, rist de randen af en snijd de stengels in stukjes. Doe ze met de geraspte gember, de suiker en 1 eetl... bekijk recept »

Rabarberchutney

Voor 3potten:1kg rabarber-4uien-3tenen knoflook-100g rozijnen-50g bruine basterdsuiker-1eetlepel kerriepoeder-zout-3dl azijn Hulpmiddelen Glazen potten-cellofaan-elastiekjes HulpmiddelenGlazen potten-cellofaan-elastiekjes Voorbereiding Doe de rabarb... bekijk recept »

Gelei Uit Vier Vruchten

250 gram niet te rijpe kruisbessen 250 gram aardbeien 250 gram rode bessen 250 gram rabarber 1/4 liter water ca. 500 gram geleisuiker. Vruchten wassen. Rode bessen rissen. Rabarber in stukjes snijden. In pan fruit met water aan de kook brengen en ca.... bekijk recept »

Croissant met rabarberconfituur

1 kg rabarber1 kg suiker (met pectine)5 kardemompeulen500 g bloem (plus wat extra)30 g verse gist20 g kristalsuiker8 g zout200 g roomboter (of beter: toerboter, te verkrijgen in speciale bakkerszaken)2 eidooiers1. Snij de rabarber in kleine stukken e... bekijk recept »

Rabarberspaghetti

(Volkoren)Spaghetti (300g)- maiskiemolie (evt. gemengd met zonnebloemolie)- 2 uien - 2 rode en 2 gele paprika's - 3 stelen rabarber - 2 verse (vlees)tomaten handje (ongezwavelde)rozijnen - 75 g paranoten 200 g emmenthaler kaas zout en zwarte peper (u... bekijk recept »

Pagina 25 van 28