Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbertaart met blauwe bosbessen

50 gr boter 1 eidooier 1 rol brokkeldeeg 3 soeplepels siroop van rietsuiker 1 schaaltje blauwe bosbessen 200 gr rietsuikerpoeder 1 kg rabarberVerwijder het dunne vliesje van de rabarberstengels en snij ze in stukjes van 3 cm. Leg de rabarberblokjes o... bekijk recept »

Aardbeien-rabarbertaart

Nodig voor het deeg : 200 g gezeefde bloem 50 g amandelpoeder 100 g fijne griessuiker 1 snuifje zout 1 ei 150 g malse boter Nodig voor de vulling : 750 g aardbeien 1 kg rabarber 6 blaadjes rode gelatine 8 blaadjes witte gelatine sap van 1 citroen 150... bekijk recept »

Petra's rabarbertaart met gember

Voor een springvorm van ca. 24 cm:[list] 1 pak bastognekoeken (250 gr.) 50 gr. boter 1/2 pot gemberjam (ca. 250 gr.) 750 gr. rabarber 2 tl. citroensap 3/4 dl. rode vermouth 8 blaadjes witte gelatine 2 bolletjes gember slagroom om te garnerenMet de de... bekijk recept »

Rabarberchutney

500 gram rabarber 3 uien 4 bolletjes gember 100 gram rozijnen 200 gram bruine basterdsuiker 2 dl. rode wijnazijn 1 theelepel kaneel 1/4 theelepel kruidnagelpoeder 1/4 theelepel gemalen foelie vers gemalen peper 1 theelepel zout 2 jampotjes... bekijk recept »

Rabarbertaart

500 gram rabarber75 gram suiker1 zakje vanillesuiker150 gram bloem75 gram suikersnufje zout90 gram boter slagroomkwarkmascarpone als afwerking Hulpmiddelen Ovenschaal ingevet Hulpmiddelen - Ovenschaal ingevet Voorbereiding Oven voorverwarmen op 220 ... bekijk recept »

Rabarbervlaai

250 gm meel voor witbrood (honig) 1 suiker 1/2 zakje instant gist (baukje) 1 melk 1 ei 1 banketbakkersroom 75 gm rozijnen 750 gm rabarber 1 custardpoeder 1 boter 75 gm amandelen 1 bloem Kneed een soepel deeg van het meel, suiker, de opgeloste gist, 1... bekijk recept »

Broodpudding van croissants

150 g rozijnen50 g rum2 vanillestokjes1 kaneelstokje6 dl melk3 eieren500 g croissants4 plakjes peperkoek80 g bruine suiker4 g kardemomboter4 stengels rabarber200 g rietsuiker200 g bloemsuikersnuifje kaneel1. Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de... bekijk recept »

Rabarbertaart met meringue

200 g bloem1 el vanillesuiker1 eidooier125 g ongezouten boter (in vlokjes)snuifje zout500 g rabarber1 citroen (sap van)1 zakje vanillesuiker200 g geleisuiker40 g amandelen (gemalen)3 eiwitten120 g poedersuiker0.5 kl citroenschil (geraspt)4 aardbeien1... bekijk recept »

Panna cotta met bessen en rabarbergranité

250 ml room100 ml melk80 g suiker3 g gelatinevanille-essence150 g bosbessen150 g frambozen150 g bramen150 g aardbeienpoedersuiker300 g rabarber110 g kristalsuiker150 ml rode wijn1 kl citroensap60 ml water8 blaadjes munt1. Maak de granité. Schi... bekijk recept »

Rabarberstrudel

1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)500 g rabarber80 g boter175 g suiker2 eieren500 g verse kaas (mager)1 zakje vanillepuddingpoeder8 el griesmeel1 kl onbehandelde citroen (de geraspte schil hiervan)1 el citroensap3 el amandelschilferspoedersuiker1. Spoe... bekijk recept »

Pagina 22 van 28