Recepten met bloemkool

1000 recepten met bloemkool

Bloemkool

Bloemkool Een bloemkool moet egaal wit en gesloten zijn! Het hele jaar te koop. Verwijder de buitenste groene bladeren, leg de bloemkool ± 20 minuten in koud water met zout om schoon te worden, laat de bloemkool heel of snijd in roosjes naar eigen inzicht en smaak. + lees meer

Chickslovefoods bloemkoolpuree met zalm in pistachekorstje

2 kleine bloemkolen 1 tuinkruidenbouillontablet 190 g pistachenoten 50 g speltbloem 2 eieren 600 g zalmfilet 2 el olijfolie1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pan water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en kook de blo... bekijk recept »

Kokkels met algenboter op bloemkoolcrème

500 g verse kokkels 1 bloemkool 20 g zure room 1 bouquet garni (kruidentuiltje) 150 g boter met rauwe melk 0,5 vel nori 1 sjalot 3 steeltjes bieslook 10 cl droge witte wijn zout zwarte peper1. E-mail 2. 500 g verse kokkels 3. 1 bloemkool 4. 20 g... bekijk recept »

Kabeljauwtaartje met geplette bloemkool, Parmezaanjus en garnalen

150 ml vermout 1 pot gevogeltefond (380 ml) 100 g koude boter (helft in blokjes (plus extra om in te vetten)) 4 eieren 300 g bloemkool (in roosjes) 100 ml slagroom mespunt nootmuskaat (gemalen) 600 g kabeljauwfilet&n... bekijk recept »

Teriyakischotel met zeefruit

1 bloemkool 1 zak mihoen (250 g) 2 eetlepels zonnebloemolie 400 g gemengde zeevruchten (diepvries zak a 500 g) 1 rode paprika 200 ml wok essentials (Teriyaki) 1 schaaltje taugé (125 g) 1 zakje bosuitjes (3 stuks... bekijk recept »

Tempura

300 g bloemkool (in roosjes) 200 g sperziebonen (schoongemaakt) 300 g broccoli (in roosjes) 3 eieren 2 el maizena (gezeefd) 225 g bloem (gezeefd) 1 liter frituurolie1. Breng een grote pan met ruim water aan de koo... bekijk recept »

Kabeljauw met bloemkool en sinaasappel

1 grote bloemkool 1 kleine ui 1 kleine sinaasappel 1 eetlepel zonnebloemolie 1 blik gepelde tomaten (400 g) 1 vleesbouillontablet 1 zakje verse peterselie (30 g) 500 g kabeljauwfilet (diepvries) 1 pak aardappelschijfjes... bekijk recept »

Geroosterde bloemkoolroosjes met kerrie en amandel

800 g bloemkool 4 el arachideolie ½ el kerrie 1 mespunt zout 2 el amandelschaafsel1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. 2. Meng de olie met de kerrie en ... bekijk recept »

Rendang ayam met zoetzuur

2  rode uien 3 teentjes knoflook 5  rode peper 2  serehstengels 2 cm gemberwortel 6  kemirinoten 1 tl koenjit 2  djeruk purut BoemboePel en snipper de rode uien. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de pepers i... bekijk recept »

Gado-gadospies

8 aardappels (vastkokend) 16 bloemkoolroosjes 1 kleine courgette 16 cherrytomaten 200 g satéballetjes (kant-en-klaar) olie (om te bestrijken) 1 portie pindasaus (voor recept zie ah.nl/recepten)1. Schil en halveer de aa... bekijk recept »

Bloemkool venkelsoep

1 venkelknol1 kleine bloemkool a 400 gr 4 teentjes knoflook in schil150 gr spek of bacon reepjes800 ml groentebouillon2 aardappeltjes, geschild3 eetl olijfolieKlontje boter100 ml kookroomPeper en zout1 kleine ui, gesnipperdVerwarm de oven op 200 grad... bekijk recept »

Pagina 6 van 100