Recepten met bladselderij

383 recepten met bladselderij

Bladselderij

Bladselderij Bladselderij is een groene, bladgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Het is een familielid van bleekselderij en knolselderij, maar het wordt anders gebruikt. Bladselderij wordt gebruikt als kruid, terwijl bleekselderij en knolselderij als groente worden gebruikt.

Zeeuwse mosselen met zeekraalsalade

2 kg mosselen 1  ui 1 bosje bospeen 5 stengels bleekselderij 1  prei 5 takjes bladselderij 200 ml witte wijn 30 g boter 250 g zeekraal 2  sjalotten olijfolie extra vergine 1 el witte wijnazijn 1... bekijk recept »

Tahoe telor petis

1 tl trassi (garnalenpasta) 1 ui 1 klontje boter 1 el sambal oelek 1 flinke scheut ketjap medja zout en suiker naar smaak 2 tl citroensap 14 plakken tahoe 3 eieren 0.75 tl knoflookpoeder 250 g taugé 1 bos bladselderij 1 zakje kroepoek 1 handvol ge... bekijk recept »

Runderbouillon met drie soorten selderij

3 runderschenkels 3½ liter kraanwater 2 uien 1 prei 4 stengels bleekselderij 400 g knolselderij 1 el tomatenpuree 3 tenen knoflook 40 g bladselderij 8 cm verse gember 1 el peperkorrels 1½ tl zout 4 kruidnagels 2 la... bekijk recept »

Kalkoenfricandeau met gepofte-knoflooksaus

500 g kalkoenfricandeau (AH Feestfavoriet) 2 el olijfolie 75 ml witte vermout 1 bol knoflook 3 sjalotten 125 ml slagroom 10 g bladselderij1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Verhit de ol... bekijk recept »

Kruiden-granaatappelcouscous

1 citroen 25 g rozijnen 2 el olijfolie 350 ml kraanwater ½ groentebouillontablet 2 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl gemalen kaneel 250 g couscous (pak 500g) 7½ g munt (bakje 15 g) 15 g koriander (bakje 15 g)... bekijk recept »

Surinaamse kerriekip

4 tomaten 4 uien 4 tenen knoflook 500 g aardappelen 4 el olie 16 drumsticks 4 el kerrie masala Surinaams 300 ml kraanwater 2 el ketjap manis 15 g selderij (zakje)1. Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze 1 min. onder in koken... bekijk recept »

Lichte paksoibouillon met shiitake

1 pot krachtbouillon kip (350 ml) 100 g shiitake hoedjes fijngesneden zout en peper 1 tilapiafilet 1 struik paksoi gewassen 4 el bladselderij fijngesneden 1 el sezamzaadje afgestreken 2 el olijfolieBreng de bouillon met 650 ml water aan de kook en ... bekijk recept »

Boerenpaté met kerstomaatjessalsa

250 g cherrytomaatjes in kwarten 1 sjalot gesnipperd 2 el olijfolie 1 el witte wijnazijn 1 el bladselderij fijngehakt zout en peper 75 g boerenpaté 6 plakjes boerengrillham 75 g peperpatéMeng de cherrytomaatjes met de sjalot, de olijfolie, de wijnaz... bekijk recept »

Pasteitjes met kipragout

1 ui 1 winterpeen 3 stengels bleekselderij 40 g bladselderij 1½ kg kippenbout 1½ liter kraanwater 1 el zout 140 g boter 140 g bloem 12 pasteibakjes1. Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij in grove stukken en snijd de st... bekijk recept »

Bretonse mosselen

2 el olijfolie 1 prei 4 tenen knoflook 50 g ontbijtspek 3 dl witte wijn 1 klein bosje bladselderij 1 stengel bleekselderij 4 kg mosselen 2 dl culinaire room 1 snufje zout 1 snufje peper1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de pre... bekijk recept »

Pagina 3 van 39