Recepten met bladselderij

383 recepten met bladselderij

Bladselderij

Bladselderij Bladselderij is een groene, bladgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Het is een familielid van bleekselderij en knolselderij, maar het wordt anders gebruikt. Bladselderij wordt gebruikt als kruid, terwijl bleekselderij en knolselderij als groente worden gebruikt.

Schelvis uit de oven

2 rode uien 2 teentjes knoflook 0.5 bosje bladselderij 140 g zongedroogde tomaten 1 el gemberpoeder 1 el paprikapoeder 125 g roze garnalen 1 limoen 80 ml olijfolie om te bakken 450 g voorgekookte aardappelschijfjes 1 courgette 1 oranje paprika 1 ... bekijk recept »

Tomaten-groentesoep

300 g winterpeen 2 uien 4 stengels bleekselderij 1 prei 40 g selderij (zakje) 500 ml kraanwater 3 laurierblaadjes ¼ knolselderij 500 g romatomaten 3 groentebouillontabletten 2 el olijfolie 140 g tomatenpuree (blik... bekijk recept »

Kipstukjes met oosterse roerbakgroenten

300 g fijne mienestjes 4 el wokolie 300 g kipstukjes (De Vegetarische slager) 2 tenen knoflook uitgeperst 250 g prei gesneden 150 g julienne worteltjes 1 pakje kruidenmix Bami 1 bakje bladselderij fijngesnedenKook de mie volgens de gebruiksaanwijzing... bekijk recept »

Tahu ketjap

4  aardappels 4  eieren 400 g tahu Kook de aardappels in de schil in circa 15 minuten gaar. Laat vervolgens uitwasemen en pel de schil eraf. Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel ze en snijd de eieren in par... bekijk recept »

Pappardelle con zucchine e tritato al limone (pappardelle met courgette, gehakt en citroen)

400 g pappardelle TritatoVerhit boter en een scheut olijfolie in een koekenpan. Pel en snipper de ui en fruit de helft in de pan met boter en olie. Snijd de bleekselderij in reepjes en voeg toe. Rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de tomaten... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes

1 vanillestokje 200 ml droge witte wijn 200 ml water 75 g suiker 1 kaneelstokje 2 laurierblaadjes 1 kg handappeltjes, bijv. elstar 400 g knolselderij 1 snufje zout 1 snufje peper 200 g kruimige aardappelen 1 ui 75 g roomboter 50 ml melk ... bekijk recept »

Knolselderijsoep

4 el olijfolie extra vierge 2 uien fijngesnipperd 4 el bladselderij fijngesneden halve knolselderij schoongemaakt en in kleine blokjes 5 jeneverbessen gekneusd 3 laurierblaadjes 500 ml kippenbouillon peper en zout 150 ml slagroom half stokbrood in ... bekijk recept »

Zuurkool-linzenstamppot & kipspiesjes

1 kg kruimige aardappel 2 uien 3 tenen knoflook 20 g bladselderij 4 el olijfolie 500 g verse zuurkool 200 ml kippenbouillon 1 tl gerookt paprikapoeder 350 g kipfiletblokjes 400 g linzen1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukk... bekijk recept »

Javaanse gevulde omelet

2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 rode peper 25 g macadamianoten 100 g panklare prei 6 el olie 250 g rundergehakt 1 tl trassi (gedroogde garnalenpasta) 2 tl ketoembar 1 tl djinten (gemalen komijn) zout sambal 6 eieren 30 g verse bladselderijSjalotjes... bekijk recept »

Varkensfilet met appel-gembervulling en portjus

3 eetlepels olijfolie 3 dikke plakjes bakbacon (in kleine blokjes) 4 cm verse gemberwortel (fijngesneden) 3 appels (in kleine blokjes) 2 maal 3 bosuitjes (in ringetjes) 3 stukken varkensfilet (a ca. 500 g) 4 teent... bekijk recept »

Pagina 1 van 39