Recepten met artisjok

212 recepten met artisjok

Artisjok

Artisjok Artisjok is een vuistgrote bloemknop en kan alleen gekookt gegeten worden. Tegenwoordig het hele jaar te koop uit binnen- en buitenland.

Artisjok met opgerolde courgette

75 ml witte wijnazijn 1 el groene kruidenmosterd 1 mespuntje zout 1 el honing 250 ml olijfolie ’s Middags voorbereidenMosterdvinaigretteVul een spuitflesje met witte wijnazijn, mosterd, zeezout, honing en olijfolie en ‘shake’... bekijk recept »

Biefstuk met artisjokharten, gorgonzola en walnoten

4 verse artisjokken 1 citroen 4 el olijfolie 50 ml witte wijn ½ sinaasappel 1 tl mosterd 160 g slamelange landkers (zak 80 g, AH Excellent) 100 g gorgonzola piccante (kaasafdeling) 50 g walnoten 4 biefstukken (AH... bekijk recept »

Toasts met bayonneham en tapenade van artisjok

110 g toasts 90 g Romana-artisjokken 1 eetlepel pijnboompitten 100 g Bayonneham een beetje rucolasla 4 eetlepels olijfolie1. Giet de artisjokken af en vermeng ze met de olijfolie. 2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan. Snij de ham in stukk... bekijk recept »

Frittata met aardappel, spinazie en artisjok

1 ui 3 el olijfolie 300 g spinazie 400 g artisjokharten 450 g aardappeldobbelsteentjes (koelvers) 2 el verse munt 6 eieren 1 tl chilipoeder 100 g zachte geitenkaas1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de ... bekijk recept »

Lunchpasta met artisjok & peen julienne

150 g quinoa fusilli (pasta, pakje 227 g) 195 g bruschettatopping gegrilde groenten (potje) 400 g artisjokharten (blik) 50 g pindamix pistache gezouten (bakje 190 g) 150 g peen julienne 40 g babyboerenkool (zakje, k... bekijk recept »

Kruidensalade met carpaccio en artisjok

½ zakje amandelschaafsel (a 45 g) 1 blik artisjokharten (uitgelekt (400 g)) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 1 zak rucola slamelange (80 g) 1 eetlepel Italiaanse kruiden 200 g carpaccio (vleeswaren)... bekijk recept »

Artisjok met knoflookmayonaise

4 artisjokken 2 citroenen 100 g (Belgische) mayonaise 1 teen knoflook 1 tl mosterd1. Snijd de stelen van de artisjokken. Verwijder een stukje van de onderste bladeren, deze zijn hard en taai. Halveer de citroenen. Wrijf de onderkant van de ar... bekijk recept »

Gevulde varkensrib met artisjok

150 g pittige olijven (1 bakje) 600 g varkensrib (opengesneden) 15 g Italiaanse tuinkruiden 2 el olijfolie 100 ml droge vermout 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 blik artisjokharten ((400 g), uitgelekt)1. Verwarm de oven... bekijk recept »

Gemarineerde artisjok op toast

1 blik artisjokharten ((400 g), uitgelekt) 3 tenen knoflook 8 el olijfolie extra vierge 1 citroen (schoongeboend) ½ bakje rozemarijn ((a 15 g), alleen de naaldjes) 1 meergranen (stokbrood, in sneetjes)1. Snijd de ar... bekijk recept »

Artisjok met tapenade

4 artisjokken 1 bakje tapenade (mediterraan, ca. 130 g) 2 eetlepels olijfolie zout en peper1. Artisjokken wassen. Steel ervan afsnijden en punten van buitenste blaadjes knippen. Artisjokken afzonderlijk verpakken in magnetronfolie. Artisjo... bekijk recept »

Pagina 5 van 22