Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Gebraden runderrollade

600 gram lenderollade 120 gram boter wat zout en peper 1 verkruimeld laurierblad 1/2 theelepel gedroogde tijm of 1 takje verse tij; m 1 eetlepel grof gesnipperde sjalot of ui Bereiding: Verhit 2/3 van de boter in een braadpan op een hoog vuur tot he... bekijk recept »

Varkensworst met Chinese kool

800 gr niet-kruimige aardappelen 1 kleine Chinese kool 100 gr mager gerookt spek (ca 3 mm dik) 1 ui Boter 500 gr varkensworst 1 el gehakte peterselie Peper Zout Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water Maak de Chinese kool... bekijk recept »

Gekruide gehaktballen met uitjes en champignons

400 gram gehakt250 gram champignons1 grote ui1 ei1 zakje MAGGI Braadstomen gekruide gehaktballen met uitjes en champignons1. Verwarm de oven voor op 200 graden (niet de grillstand gebruiken)2. Ontvouw de braadstoomzak. Let op, het clipje zit in de br... bekijk recept »

Beenhamsalade met warme appeltjes en rozijnen

2 stevige friszure appels (rode)25 g boter of 2 eetl. arachideolie1 krop andijvie of friséesla, in smalle repen300 g beenham (vleeswaren), in reepjes2 eetl. blanke rozijnenvoor de dressing:3 eetl. zonnebloemolie of olijfolie1 eetl. citroensap1... bekijk recept »

Andijviesalade met peer en ham

150 g ham in plakjes 1 kneepje Solo Vloeibaar 400 g andijviereepjes Voor de dressing: 4 el karnemelk 2 volle el mayonaise 4 sprietjes bieslook, fijngehakt 2 handperen Lekker met: aardappelrösti 4 stukjes kalkoenfilet 4 el cranberrycompote1. Bak ... bekijk recept »

Doorregen varkensrollade met mosterdroomsaus

1 varkensrollade (doorregen +/ 850 g)6 eetlepels franse mosterd80 g boter1 glas witte wijn1 pakje Roomculinair- Laat de rollade op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 225°C. - Dep het vlees droog en bestrijk de rollade met de helft van de... bekijk recept »

Kalfsbiefstuk Met Franse Roomsaus

Voor 6 personen: 100 gr boter, 2 thl bloem, 3 dl slagroom, verse peterselie, 6 dikke kalfsbiefstukjes van 150 gr, 6 lange plakjes ontbijtspek, 50 gr bakboter. Voor de saus: 2 sjalotjes, 2 thl kappertjes, 2 ansjovisfilets, 1/2 el tomatenpuree, 1/2 e... bekijk recept »

Konijn op Doornikse wijze

Voor 4 personen: 1 konijn in stukken 3 uien, gepeld en in dunne plakjes gesneden enkele takjes tijm 3 blaadjes laurier 1/2 kg gedroogde pruimen en rozijnen scheutje azijn boter bloem vers gemalen peper en zeezout Doornikse salade: 1 grote ui 1 bosje ... bekijk recept »

Gehaktballen

2 sneetjes brood 3 eetlepels melk 500 gram half om half gehakt 1 ei zout peper nootmuskaat 2 eetlepels paneermeel 100 gram Blue Band Snijd de korstjes van het brood en leg de sneetjes in een diep bord. Schenk de melk erover en laat het brood ... bekijk recept »

Pizzettes

- 1 middelgrote groene of rode paprika - 100 gr. kleingesneden vleesrestenzoals rookworstandere worst of ham - 1 geperst teentje knoflook - 4 afgestreken eetlepels groenteresten zoals worteldoperwtenpreibloemkool en andijvie - 25 gr. margarine of bo... bekijk recept »

Pagina 51 van 52