Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Aardappelgratin met vier kazen

500 g aardappelen125 g mozzarella125 g munster-kaas100 g Comté-kaas100 g mimolette-kaas2 dl lichte room1 el paneermeelboter1 kl gedroogde tijm1 kl komijnzaaduit de molen peperzout1. Schil de aardappelen en snij ze in partjes. Kook ze gaar in gezouten... bekijk recept »

Doorregen varkensrollade met mosterdroomsaus

1 varkensrollade (doorregen +/ 850 g)6 eetlepels franse mosterd80 g boter1 glas witte wijn1 pakje Roomculinair- Laat de rollade op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 225°C. - Dep het vlees droog en bestrijk de rollade met de helft van de... bekijk recept »

Kalfsbiefstuk Met Franse Roomsaus

Voor 6 personen: 100 gr boter, 2 thl bloem, 3 dl slagroom, verse peterselie, 6 dikke kalfsbiefstukjes van 150 gr, 6 lange plakjes ontbijtspek, 50 gr bakboter. Voor de saus: 2 sjalotjes, 2 thl kappertjes, 2 ansjovisfilets, 1/2 el tomatenpuree, 1/2 e... bekijk recept »

Gegrillde chateaubriand met groene boter

Voor 4 personen: 80 gram roomboter op kamertemperatuur 1/2 à 1 eetlepel citroensap 1/2 eetlepel gehakte peterselie 1 theelepel gehakte dragonblaadjes 2 theelepels geknipt bieslook peper zout worcestersaus 2 chateaubriands van elk ongeveer 300 gram 2 ... bekijk recept »

Konijn op Doornikse wijze

Voor 4 personen: 1 konijn in stukken 3 uien, gepeld en in dunne plakjes gesneden enkele takjes tijm 3 blaadjes laurier 1/2 kg gedroogde pruimen en rozijnen scheutje azijn boter bloem vers gemalen peper en zeezout Doornikse salade: 1 grote ui 1 bosje ... bekijk recept »

Gehaktballen

2 sneetjes brood 3 eetlepels melk 500 gram half om half gehakt 1 ei zout peper nootmuskaat 2 eetlepels paneermeel 100 gram Blue Band Snijd de korstjes van het brood en leg de sneetjes in een diep bord. Schenk de melk erover en laat het brood ... bekijk recept »

Pizzettes

- 1 middelgrote groene of rode paprika - 100 gr. kleingesneden vleesrestenzoals rookworstandere worst of ham - 1 geperst teentje knoflook - 4 afgestreken eetlepels groenteresten zoals worteldoperwtenpreibloemkool en andijvie - 25 gr. margarine of bo... bekijk recept »

Gado Gado

500gr. gemengde groenten(kool,tauge,sperciebonen,andijvie,bloemkool enz.) halve komkommer,1 tomaat,halve bl. tahoe2 hardgekookte eieren,kroepoek,2 eetl. peterselie,zout,suiker,azijn,olie. Voor de saus:halve pot pindakaas1tl.trassie,1 ui,2 tenen knofl... bekijk recept »

Caesar-salade Met Garnalen

Dressing: 2 teentjes knoflook1 hardgekookt ei1 el dijon-mosterd1/2 el worcestershiresaus1 dl olijfolie1 el citroensappeper sla: 4 sneetjes witbrood zonder korst12-16 rauwe grote garnalenolijfolie2 teentjes knoflook1,5 dl droge vermouth1 kropje stevig... bekijk recept »

Oudjaarrecept Open Faced Sandwiches

1 stokbrood 6 plakjes rosbief 6 plakjes kip of kalkoenborst 6 plakjes gaten kaas 12 plakjes cervelaat of beleg naar jouw keuze 3 eieren hardgekookt en in plakken gesneden boter mayonaise in een tube of spuitzak. slablaadjes of andijvieblaadjes garner... bekijk recept »

Pagina 50 van 52