Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Kekererwtenburgers

1 blikje kekererwten uitgelekt100 gr gesneden rauwe andijvie1,5 el sambal oelek1 gesnipperde ui5 teentjes knoflook2 eierenpaneermeel100 gr. cashewnotenolijfolie Bak de schijven in ca. 8 minuten om en om goudbruin in de olijfolie bekijk recept »

Salade Dauphinoise

4 handvol gemengde salade (Romeinse slaandijvieetc) 50 g gepelde noten 100 g Comtekaas in blok 100 g rauwe ham 3 soeplepels gehakt bieslook 2 koffielepels mosterd van Dijon 2 koffielepels citroensap 1 soeplepel rode-wijnazijn 2 soeplepels ver... bekijk recept »

Salade Dauphinoise

4 handvol gemengde salade (Romeinse slaandijvieetc) 50 g gepelde noten 100 g Comtekaas in blok 100 g rauwe ham 3 soeplepels gehakt bieslook 2 koffielepels mosterd van Dijon 2 koffielepels citroensap 1 soeplepel rode-wijnazijn 2 soeplepels ver... bekijk recept »

Andijviesoep

1 uigesnipperd 1 el milde kerriepoeder 1 appelgeschild en in stukjes 1 aardappelgeschild en in stukjes 1 l bouillon 200 g andijviegesneden olie om in te bakken Ui glazig fruiten in hete olie, kerriepoeder erdoor roeren. Appel- en aardappelstukjes toe... bekijk recept »

Haringsalade

- 8 haringen - 500 gr gekookte krieltjes - 1 struik andijvie - 2 eetlepels olijfolie - 2 theelepels scherpe mosterd - 2 eetlepels sherryazijn - 1 uigesnipperd - 1 bekertje zure room - 1 eetlepel dille - 1 eetlepel bieslook - 1 eetlepel peterselie - z... bekijk recept »

Chinese gado-gado

250 gm witte kool 200 gm sperzieboontjes 100 gm peultjes of doperwten 50 gm taugé 50 gm andijvie 50 gm bloemkool 50 gm wortelen 25 gm kroepoek 2 eieren Was en snijd alle groenten, blancheer ze, laat ze uitlekken, rangschik ze op een schaal en schenk ... bekijk recept »

Mosterddressing 3

1 halvanaise van calve 1 mosterd 1 suiker 1 peper 1 zout 1 zonnebloemolie Je moet zelf maar de hoeveelheden bepalen. Heel lekker over fijngesneden rauwe andijvie.- bekijk recept »

Gelderse stimp-stamp

Deze stamppot heeft zijn oorsprong in de Betuwe en werd zowel in de winter als in de zomer gegeten. 1 kg aardappelen zout 21/2-3 dl melk 500 gr andijvie 350 gr mager spek bekijk recept »

zomer slaatje met schaal dieren

8 scampi's 16 mossels 100 gram revierkreeftjes 1 00 gram garnalen 1 appel 50 gram wilde rijst 2 grote handen andijvie salade 2 stengels bleekselder curry poeder 2 eetlepels mayonaise 1. pel de scampi's en bak lichtjes aan met curry poeder laat... bekijk recept »

Gegrilde Zalmmoten Met Ansjovisboter

2 stuk zalmmoot Olijfolie 50 gr. boter 1 tl. ansjovispasta Citroensap Peper Verwarm de grill voor. Meng ondertussen de boter met de ansjovispasta, citroensap en peper en vorm een rol van de boter. Laat de ansjovisboter in de koelkast opstijven. Bes... bekijk recept »

Pagina 46 van 52