Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviepasta met vegetarische worst

300 g penne rigate (pasta, zak 500 g) 1 ui (gesnipperd) 2 schalen vegetarische worstjes ((a 175 g, vega), in plakjes) 2 x 300 g andijvie (in repen) 3 tomaten (in blokjes) 1 beker crème fraîche (200 ml) 1 tl k... bekijk recept »

Stamppot rauwe andijvie met walnoten en geraspte kaas

1 kg aardappelen geschild en in stukken 125 ml crème fraîche 1 dl melk 500 g andijvie fijngesneden 300 g geraspte, belegen kaas 50 g walnoten 1 el grove mosterdIn pan aardappelen in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaarkoken. Aardappelen afgiete... bekijk recept »

Gestoomde andijvierolletjes met shii-takes

1 krop andijvie (middelgroot) 200 g shii-takes (paddestoelen) 4 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper 1 eetlepel droge sherry (zee)zout (versgemalen) peper1. Krop andijvie in zijn geheel in ruim water wassen en goed ... bekijk recept »

Andijviestamppot met gehaktballen

1 kilo aardappelen 400 gr andijvie 125 gr roomkaas met knoflook en kruiden 60 gr walnoten 200 ml warme melk Zwarte peper Snufje nootmuskaatSchil de aardappelen en breng ze in een ruime hoeveelheid water en kook ze in 20 minuten gaar. Maak ondertussen... bekijk recept »

Andijviewok met kerrie en krieltjes

1 zakje amandelschaafsel (45 g) 2 uien 3 tenen knoflook 5 eetlepels zonnebloemolie 2 zakken krieltjes (klein (a 450 g)) 275 g gekruide worstjes 2 zakken gesneden andijvie (a 400 g) 2 theelepels kerriepoeder1. Amandelschaa... bekijk recept »

Pittige andijviestamppot

1 kg kruimige aardappels 100 ml melk 1  rode ui 1 teentje knoflook 1  rode peper olijfolie om in te bakken 1 tl kurkuma 1 tl komijnpoeder 500 g andijvie 200 g zachte geitenkaas 75 g cashewnoten Aarda... bekijk recept »

Andijviestamppot met tomaat en radicchio

1.2 kg kruimige aardappel 1 Gelderse rookworst (350 g) 40 g pijnboompitten 100 ml volle melk 600 g stamppotmix andijvie met tomaat en radicchio (zak à 300 g) 125 g verse rode pesto (bakje à 125 g)1. Schil de aardappelen, snij... bekijk recept »

Andijviesoep met hamrolletjes

1 krop andijvie 2 uien 2 teentjes knoflook 20 g boter 2 takjes tijm 100 ml witte wijn 1 l kippenbouillon 100 g roomkaas 2 sneetjes bruinbrood zonnebloemolie 4 plakken ham 1 bos basilicum 1 bos bladpeterselie 1 citroen bakpapier staafmixer en bij... bekijk recept »

Andijviestamppot met puntpaprika

1,5 kg kruimige aardappelen 1 runderbouillontablet 1 struik andijvie 1 magere rookworst 200 g rundergehakt 1 rode puntpaprika 1 snufje zout 1 snufje peper 1 dl melk 1 bosuitje1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water m... bekijk recept »

Andijvie met gorgonzola

3 kleine andijviestronkjes (ca. 200 g) 2 el olijfolie 100 g gorgonzola (kaas)1. Andijvie wassen en laten uitlekken. Stronkjes in 2 gelijke delen scheuren. Klein stukje van onderkant van stronk snijden, maar bladeren aan stronk laten. Grill v... bekijk recept »

Pagina 12 van 52