Recepten voor spruiten

243 recepten voor spruiten

Spruitjes

Spruitjes Deze groente is een ontwikkelde okselknop van de onderste bladeren van een koolplant en is te koop van oktober tot april en men zegt het lekkerst als de “vorst” er over is geweest! Eenmaal geoogst is de spruit kort houdbaar en aanbevolen wordt niet lang in de koelkast bewaren.

Receptenzoeker

Hoevekip met dragon, crème van pastinaak en een crumble van spek

2 pastinaken 1 hoevekip keukenkoord om te binden 4 eetlepels tuinbonen 2 lente-uitjes 0,50 l room 1 l melk 2,5 l kippenbouillon 1 bosje verse dragon 200 g boter 8 spruiten 8 girollen of champignons 200 g panko (Japans broodkruim) 200 g fijne spekreep... bekijk recept »

Spruiten-linzenschotel met appel en munt

200 g dupuis-linzen 500 g zoete aardappelen 350 g spruitjes 6 el arachideolie 1 el baharat 1 friszoete appel 3 el appelciderazijn 15 g verse munt 5 el Griekse yoghurt 1 tl harissa1. Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Giet af en laa... bekijk recept »

Seizoensgroenten met rodewijnboter

1 pastinaak 1 winterpeen 200 g spruitjes 3 el olijfolie 250 g champignons 1 snufje zout 1 snufje peper 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden 40 g smaakboter rode wijn1. Kook de pastinaak, peen en spruiten in water met zout in 10 min. beetgaar. Sp... bekijk recept »

Spruitjesschotel met ham en kaas

1 duopak krieltjes (700 g) 1 zak spruitjes ((500 g), gehalveerd) 2 grote uien (grof gesneden) 2 el olijfolie 1 bakje champignons ((250 g), gehalveerd) 1 duobakje hamreepjes (julienne (200 g)) 1 zakje gemalen kaas&... bekijk recept »

Chef's groenten met sjalot-tijmboter

100 g pastinaak 200 g winterwortel 200 g spruiten 1 snufje zout 200 g champignons 2 el olijfolie 1 el Italiaanse kruiden (bakje 20 g) 40 g smaakboter sjalot-tijm 1 snufje peper1. Schil de pastinaak en de wortel. Snijd de pastinaak in blokjes ... bekijk recept »

Gewokte spruitjes met pecannoten

500 g spruitjes (schoongemaakt) 2 el zonnebloemolie 3 el gembersiroop 50 g pecannoten ((bakje 70 g), grof gehakt)1. Kook de spruiten in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken. 2. Verhit de olie in een wok.... bekijk recept »

Ham-preibal met stoemp en saus Balls & Glory

½ prei 2 plakjes gekookte ham 75 g boter 100 g geraspte kaas 1 ei 750 g half-om-halfgehakt 50 g paneermeel 1 kg iets kruimige aardappelen 6 wortels 350 g groene kool 350 g spruiten 1 el olijfolie 50 g spekblokjes 1 snuf... bekijk recept »

Hollands pannetje met spruiten en spekjes

800 g kruimige aardappelen 2 zoete uien 1 teen knoflook 700 g spruitjes 270 g kalkoenfilets 400 ml kraanwater 72 g Hollands pannetje sperziebonen (pakje) 2 el vloeibare margarine 125 g magere spekreepjes 100 ml halfvolle melk1.... bekijk recept »

Kip in Italiaanse tomatensaus

ca. 375 g kipfilet (gehalveerd) 3 eetlepels olijfolie 1 ui (in halve ringen) 1 zak pastasaus (traditionale (600 g)) 500 g spruitjes (gehalveerd) 150 g cherrytomaten (bakje a 250 g, gehalveerd) 300 g tagliatelle&nb... bekijk recept »

Hollandse kaasfondue met brood en groenten

400 g extra belegen boerenkaas 100 g twijfelaar 25 g boter 25 g bloem 500 ml witte wijn 5 tenen knoflook 200 g spruiten 200 g ongesneden snijbonen 200 g radijsjes 1 rode paprika 300 g worteltjes geschrapt 1 stokbrood ½ tl... bekijk recept »

Pagina 4 van 25

Receptenzoeker