vijgen recepten

Recepten met vijgen

Nagerecht

vanilletaartjes gekarameliseerde vijg

1 sinaasappel ½ dl slagroom 6 verse vijgen 300 g vanillekwark (bak à 500 g) 25 g roomboter 35 g poedersuiker 2 …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

kaasloempiaatjes verse vijgenmojo

1 pak filobladerdeeg (diepvries) (225 g) 4 verse vijgen ¼ zakje verse koriander (a 15 g) 1 zakje verse …

bron: Albert Heijn
1u20 min
4 personen
Hoofdgerecht

fruitige kerriegehaktballetjes gele rijst

1 appel (bijv. Elstar) 2 gedroogde vijgen 500 g rundergehakt 1 ei 4 eetlepels paneermeel 1½ eetlepel kerriepoeder 5 …

bron: Albert Heijn
45 min
4 personen
Ontbijt

fruitsalade kaneelsiroop

2 tl gemalen kaneel 1 el citroensap 2 el ahornsiroop 2 friszoete appels 250 g pitloze witte druiven 7½ g verse munt 6 verse …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Nagerecht

warme vijgen geitenkaas honing

8 vijgen 200 g zachte geitenkaas (bv. Bettine blanc) 1 tl rozemarijn 4 el honing 1 tl balsamicoazijn 2 tl olijfolie extra vierge

bron: Albert Heijn
10 min
4 personen
Nagerecht

slagroomijs vijgensaus

1 citroen 1 sinaasappel 100 ml sherry (Pedro Ximenez (fles 0.375 liter, slijter)) 4 el kristalsuiker 1 zakje …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Voorgerecht

gegratineerde vijgen pijnappelzaad

4 eetlepels basterdsuiker 20 g boter 1 onbespoten citroen 4 eetlepels pijnappelpitten 4 vlezige vijgen

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Nagerecht

tarte tatin vijgen walnoten

50 g roomboter 75 g suiker 8 verse vijgen 16 walnoten (of pecannoten) 2 eetlepels sinaasappellikeur (slijter) 5 plakjes …

bron: Albert Heijn
25 min
10 personen
Snack

hapjes peperkoek ganzenlever speculaas pistachenoten

6 sneetjes peperkoek 6 ronde plakjes ganzenlever 1 vijg 20 g pistachenoten 20 g Speculaas 6 takjes kervel

bron: Delhaize
min
6 personen
Voorgerecht

salade halloumikaas gegrilde vijgen

1 gehakte, Spaanse peper 4 goed rijpe vijgen 250 g halloumi, gesneden in 4 plakjes 1 handvol rucola 2 eetlepels olijfolie sap van 1 citroen …

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Hoofdgerecht

platbrood ricotta vijgen

40 g Pecorino Romano 250 g ricotta 2 el kraanwater 200 g speltbloem ½ tl zout 1 tl bakpoeder 4 el olijfolie 4 verse …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Hoofdgerecht

struisvogelbiefstuk appel vijgenchutney

1 zakje gewelde gedroogde vijgen (250 g) 50 g boter 1 ui (gesnipperd) 2 appels (geschild en in blokjes) 1 eetlepel …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Nagerecht

stilton port gekaramelliseerde peer

2 grote handperen (bijv. conference) 25 g roomboter 3 el rietsuiker 200 g blue stilton met vijgenportdip 1 flûte rozemarijn, …

bron: Jumbo
20 min
4 personen

amandelvijgentaart

100 g boter 100 g suiker 2  eieren 100 g amandelpoeder

bron: 24Kitchen
1 uur
1 personen
Hoofdgerecht

everzwijnfilet vijgensaus vergeten groenten

2 everzwijnfilets van ± 450 g 1 ui 4 gele bieten 4 raapjes 4 gele wortels 3 pastinaken 8 verse vijgen 1 eetlepel vijgenconfituur 1.5 dl …

bron: Delhaize
min
4 personen

vijgentaartje

4 plakjes bladerdeeg, ontdooit 250 gr mascarpone Snufje kaneel Zakje vanillesuiker 4 vijgen 2 eelt hazelnoten (of andere noten) gedroogde …

bron: Leuke Recepten
min
- personen
Drankje

vanillevijgen op brandewijn

250 g gewelde vijgen (met vanille) 125 g kristalsuiker 4 anijssterren 500 ml brandewijn (slijter)

bron: Albert Heijn
5 min
8 personen
Bijgerecht

salade zoete aardappel venkel vijgen zwarte olijven feta sinaasappel dille

4 vijgen 1 bosje dille 125 g zwarte olijven 8 zoete aardappelen 1 bol venkel 400 g feta 2 sinaasappels

bron: Delhaize
min
4 personen
Nagerecht

geitenkaas vijgen portsiroop

2 dl rode port 100 g bruine basterdsuiker 4 verse vijgen 4 geitenkaasjes Betinne feuillette honing 45 (kaasbedieningsafdeling)

bron: Albert Heijn
1u5 min
4 personen
Lunch

gewonnen of verloren brood mueslikorst

12 dikke sneden brood 6 eieren 150 ml halfvolle melk Crunchy Apple Muesli Delhaize boter seizoensvruchten (vijgen, braambessen, bosbessen …) …

bron: Delhaize
min
4 personen