pruimen recepten

Recepten met pruimen

Hoofdgerecht

zoetkruidig varkensvlees

30 g boter 4 schouderkarbonades (op kamertemperatuur) 250 g pruimen (met vanillesmaak) 2 tl Chinees vijfkruidenpoeder

bron: Albert Heijn
50 min
4 personen

hartige mini oliebollen

150 g gedroogde pruimen zonder pit 125 g gerookte spekreepjes 75 g bakgember 1 tl gemalen gember 1 citroen 500 g bloem …

bron: Jumbo
115 min
4 personen
Nagerecht

romige vanillevla pruimencompote

250 g gewelde pruimen zonder pit 100 ml (versgeperst) sinaasappelsap 250 ml versgezette Earl Grey-thee 1 tl gemberpoeder 250 ml volle …

bron: Albert Heijn
50 min
4 personen
Snack

toastjes foie gras pruimencoulis

200 g foie gras van eend (in blok) 1 snuifje kaneel 1 kruidnagel 1 onbehandelde sinaasappelschil 10 ontpitte pruimen 20 cl rode wijn 6 …

bron: Delhaize
min
24 personen
Nagerecht

broodpuddinkjes

150 ml slagroom 100 ml kokosmelk 2  eieren 6 sneetjes wit brood, ma├»sbrood, granenbrood of krentenbrood 150 g mix van …

bron: 24Kitchen
45 min
4 personen
Snack

pruimen spek balsamico

8 pruimen 8 plakjes gerookt ontbijtspek (pakje 125 g) 1 citroen (schoongeboend en schil geraspt) enkele druppels …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

engelse afternoon tea

500 g bloem 75 g boter 2 tl bakpoeder 0.5 tl zout 1 el rietsuiker 75 g rozijnen 300 ml melk of karnemelk 1 ei aardbeienjam clotted …

bron: 24Kitchen
2 uur
4 personen
Hoofdgerecht

gevulde varkenshaas coburgerham

50 g gedroogde pruimen zonder pit (fijngesneden) 1 teen knoflook (geperst) 1 eetlepel verse tijm (blaadjes) 2 eetlepels …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Nagerecht

pruimenflapjes

4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 100 g gewelde pruimen (zak a 500 g) 1 banaan 2 eetlepels sesamzaad 1 bekertje zure …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen

verse rodekoolstoof pruimen kaneel

2 el vloeibare margarine 1 ui fijngesneden 100 g suiker 2 kaneelstokjes 12 gedroogde pruimen zonder pit 200 ml zwarte bessensap 125 ml …

bron: Jumbo
20 min
4 personen
Hoofdgerecht

gestoofd konijn zoete witte wijn

25 g vloeibare margarine 4 tamme konijnenbouten op kamertemperatuur 250 g boerensoepgroenten 40 g bloem 250 ml zoete Franse wijn 400 ml …

bron: Jumbo
20 min
4 personen
Hoofdgerecht

rode bieten appel pruimenjus

3 el (zonnebloem)olie 2 schalen grootmoeders gehaktbal (a 225 g) 2 uien (gesnipperd) 1 kg grote aardappelen (iets kruimig …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Nagerecht

herfst flaugnarde abrikozensaus

15  gedroogde abrikozen 200 ml vers geperst sinaasappelsap 4  kardemompeulen 50 ml sinaasappellikeur

bron: 24Kitchen
30 min
4 personen
Snack

eendenborst sherrypruimen

6 gewelde pruimen zonder pit 1 el droge sherry 125 g gerookte eendenborstfilet (pakje) 4 el cranberrycompote 6 takjes kervel

bron: Albert Heijn
10 min
10 personen
Snack

minispiesjes pruimen bacon

100 g verse roomkaas 1 tl geraspte mierikswortel (potje 140 g) 12 gewelde pruimen (zonder pit, (zak 500 g)) 6 plakjes bacon

bron: Albert Heijn
15 min
12 personen
Hoofdgerecht

stamppot rode ui rookworst

1 kg aardappels (kruimig) zout en peper 500 g rode uien 1 rookworst (375 g) ½ bakje magere spekblokjes (duobakje, a ca. …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Hoofdgerecht

spiesjes witte pens gedroogde pruimen

5 cl cider brut 1 eetlepel Luikse siroop 20 cl water

bron: Delhaize
min
4 personen

geflambeerde aardbeien

- 500 g aardbeien - 2 el acaciahoning - 1 kleine handvol wilderozenblaadjes - 1 kleine handvol verbenablaadjes - 1 onbespoten limoen - drupje

bron: Jamie magazine
min
4 personen

pruimen spek prikkers

8 gedroogde/gewelde pruimen 8 plakjes ontbijtspek

bron: Leuke Recepten
10 min
- personen
Hoofdgerecht

kippenlevertjes pruimen

1 kg kruimige aardappels (geschild) 2 zakjes panklare rode kool (a 300 g) 6 sjalotten (gesnipperd) 4 kruidnagels 400 g …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen