nootmuskaat recepten

Recepten met nootmuskaat

Hoofdgerecht

gesmoord varkensvlees

2 tomaten 3 bosuitjes 400 g hamlappen 2 el olie 3½ el Balinese kruidenpasta (zie tip) 4 el ketjap manis peper …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Hoofdgerecht

kipschnitzel gepofte aardappel

4 grote aardappels (kruimig) (a ca. 200 g) 75 g kruidenboter 2 schaaltjes kipschnitzels champignon (a 2 stuks) 1½ zak …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Hoofdgerecht

gebakken kip

4 kippenbouten 1 eetlepel nootmuskaat (gemalen) 40 g boter

bron: Albert Heijn
45 min
4 personen
Hoofdgerecht

kinderkaasfondue ananas

½ el kruidenbouillonpoeder 1½ dl ananassap (pak a 1 liter) 1 el limoensap 3 zakjes geraspte jong belegen kaas (a 150 …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Hoofdgerecht

visfilet ravigottesaus wokgroenten

1 duopak krieltjes (700 g) 3 eetlepels olijfolie 300 g pangasiusfilet (vis) 1/4 l visbouillon (van 1/2 tablet) 2 zakken …

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Hoofdgerecht

pompoensoep

1 1/2 kilo pompoen 2 uien 2 appels (Jonagold) 1 el boter of margarine 1 el bruine basterdsuiker nootmuskaat 1 tl kaneelpoeder …

bron: Albert Heijn
45 min
4 personen
Voorgerecht

romige bloemkoolsoep gorgonzola

750 ml groentebouillon (van tablet) 25 g boter ½ bloemkool (of 1 zak panklare bloemkoolroosjes (350 g)) 1 beker …

bron: Albert Heijn
35 min
4 personen
Bijgerecht

basisrecept aardappelpuree

1 kg kruimige aardappelen 150 ml melk 25 g boter 1 mespunt nootmuskaat

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Nagerecht

chocolade pecankoekjes

150 g boter (gesmolten) 100 g rietsuiker 1 ei (losgeklopt) 1/2 tl nootmuskaat 1 el cacaopoeder 125 g zelfrijzend bakmeel …

bron: Albert Heijn
15 min
25 personen
Bijgerecht

aardappelpasta

1 kilo kruimige aardappels 300 g bloem 1 ei (versgeraspte) nootmuskaat 100 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)

bron: Albert Heijn
50 min
4 personen
Nagerecht

kruidkoek oma lubje

250 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 250 g donkerbruine basterdsuiker 1 theelepel gemalen kaneel 1 theelepel gemalen kruidnagel 1 …

bron: Albert Heijn
15 min
16 personen
Hoofdgerecht

lamskoteletjes saus rode wijn chocolade

1 sjalotje 2 dl rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 6 takjes tijm 8 lamskoteletjes zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper …

bron: Albert Heijn
35 min
4 personen
Nagerecht

petitfours nootmuskaat

50 g boter 50 g suiker 1 ei 50 g zelfrijzend bakmeel 1 mespunt nootmuskaat (versgeraspt) 10 g hazelnoten 1 theelepel zoete …

bron: Albert Heijn
30 min
16 personen
Bijgerecht

zuurkoolstamppotje

500 g kruimige aardappelen 2 el olijfolie extra vierge 125 ml crème fraîche 250 g gekookte wijnzuurkool (pak) 1 tl nootmuskaat

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Hoofdgerecht

zomerstamppotje veldsla romaatjes

1½ kg kruimige aardappels zout 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes) (250 g) ½ zakje verse bieslook (à 25 g) 2 …

bron: Albert Heijn
40 min
4 personen
Bijgerecht

stoemp prei hesp

1 kg aardappels 50 g boter 600 g prei (in ringen) 2 theelepels kerriepoeder 150 ml melk 100 g hamreepjes (duobakje a 200 …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Hoofdgerecht

sneeuwwitte pasta

300 g tagliatelle 350 g bloemkool 125 ml slagroom 100 g Parmigiano Reggiano flakes (bakje) ½ tl nootmuskaat

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Bijgerecht

brussels witlof eiermimosa

2 eieren 4 struikjes witlof ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 2 eetlepels boter nootmuskaat 1 theelepel poedersuiker

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Bijgerecht

pommes duchesse

1 kg kruimige aardappelen 1 ei 100 g boter 1 mespunt nootmuskaat

bron: Albert Heijn
40 min
6 personen
Bijgerecht

aardappelgratin

1 kg vastkokende aardappel 2 eieren 1 teen knoflook 150 ml volle melk 125 ml slagroom 1 mespunt nootmuskaat 100 g Zwitserse …

bron: Albert Heijn
15 min
12 personen