mosterdzaad recepten

Recepten met mosterdzaad

Bijgerecht

hele geroosterde bloemkool

½ tl mosterdzaad 1 tl korianderzaad 1 tl komijnzaad 1 teen knoflook ½ tl grof zeezout 3 cm verse gember 1 limoen 15 …

bron: Albert Heijn
10 min
4 personen
Bijgerecht

indiase bloemkoolroosjes

600 g bloemkool (in kleine roosjes) 3 tl mosterdzaad 2 el zonnebloemolie 1 ui (in halve ringen) 2 tl gemalen …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

luxe hotdogs zuurkool

4 kalfssaucijzen 500 g zuurkool 75 g rucola 2 el mosterdzaad 2 el lijnzaadolie 125 ml crème fraîche 1 el touch of taste kalf …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

bavette cranberry uienchutney blauwekaaspuree

4 rode uien 3 cm verse gember 4 el olijfolie 125 g doosjevol cranberry's 4 el donkere basterdsuiker 100 ml port 1 tl mosterdzaad …

bron: Albert Heijn
1u10 min
4 personen
Voorgerecht

gehaktbrood stap voor stap

6 eieren 3 sneetjes witbrood 100 ml melk 2 uien 15 g peterselie 1 kg half-om-halfgehakt 2 el mosterdzaad 2 el mosterd 100 …

bron: Albert Heijn
35 min
8 personen
Voorgerecht

patrijs zuurkoolstamppot mosterdsaus

400 g zuurkool 50 g boter 2 sjalotjes, fijngesnipperd 20 jeneverbessen 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel mosterdzaadjes 1 …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Voorgerecht

salade wortellinten tonijn

1 winterpeen ((ca. 250 g), geschild) 100 g peultjes 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel rode-wijnazijn 2 theelepels mosterdzaad …

bron: Albert Heijn
25 min
1persoon personen
Bijgerecht

gestoofde prei

750 g prei 25 g boter 1 eetlepel mosterdzaad ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 1 citroen (schoongeboend) 4 eetlepels …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Hoofdgerecht

poriyal indiaas gebakken groenten

2 tenen knoflook 400 g sperziebonen 2 el ghee (geklaarde boter, pot 350 ml) ½ tl chilipeper (uit molen) 1 tl …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

sliptongetjes mosterdzaad op spinazie

1 citroen 2 tl zout 1 el suiker 2 sjalotjes 2 venkelknollen 1½ el olijfolie 2 potten visfond (à 380 ml) 1 dl droge …

bron: Albert Heijn
1u45 min
4 personen
Bijgerecht

zoetzuur courgette

1 kg courgettes 2 grote uien 50 g zout 50 ml azijn 350 g suiker 1 bos selderij (grofgesneden) 3 theelepels geelwortel …

bron: Albert Heijn
40 min
1stuk personen
Hoofdgerecht

indiase baigan bhajee

3 eetlepels zonnebloemolie 1 ui (fijngesneden) 200 g aardappels (in kleine blokjes) 4 romatomaten ((bak a 750 g), in …

bron: Albert Heijn
35 min
4 personen
Ontbijt

vijgenchutney

70 g gekonfijte biosinaasappelschil 3 kruidnagels 0.5 koffielepel mosterdzaad 1 rode ui 150 g suiker 400 g verse vijgen 150 ml witte wijnazijn

bron: Delhaize
min
2 personen
Hoofdgerecht

caesarboerenkool

2 ciabattina's (afbakbrood) 6 el olijfolie 500 g boerenkool (of cavolo nero) 1 el mosterdzaad (potje 55 g) 1 …

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Hoofdgerecht

geroosterde zalmfilet mosterd

½ eetlepel gemalen kurkuma (koenjit) zout 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 4 zalmfilets (` ca. 125 g) 2 rode pepers 1 …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Hoofdgerecht

lamsbout zoutkorst champignons olijven tomaten

1.2 kg lamsbout 800 g boschampignonmengeling 300 g kerstomaten 8 sjalotten 0.5 bol knoflook 100 g tapenade van zwarte olijven 10 g verse …

bron: Delhaize
min
6 personen

saucijzenbroodjes appel uit chili

500 g varkensgehakt 1 prei, in zeer dunne ringen 1 appel (liefst royal gala), fijn gesneden 4 takjes tijm 1 tl mosterdzaad 500 g …

bron: Jamie magazine
min
6 personen
Hoofdgerecht

ribeye knoflook yoghurt munt

2 tl zwartepeperkorrels 2 tl zeezout ½ el gemalen koriander (ketoembar) 1 el venkelzaad 1 el mosterdzaad 2 ribeyes 2 el …

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Voorgerecht

zalm furikake warme zalm specerijen

500 g zalm met vel (sashimi-kwaliteit), geschubd 1 el furikaka-specerijen 1 el wasabi

bron: 24Kitchen
30 min
4 personen
Bijgerecht

perenchutney

1 kg harde peren (in stukjes (ongeschild)) 500 g rode ui (in partjes) 1 teen knoflook (in plakjes) 2 …

bron: Albert Heijn
1uur
1stuk personen