lente-ui recepten

Recepten met lente-ui

Voorgerecht

rillettes gerookte forel rode biet lente ui groene appel

140 g gerookt forelhaasje 4 sneetjes grof boerenbrood peper en zout rode biet lente-ui groene appel

bron: Delhaize
15 min
2 personen
Lunch

broodje romig zalm ei

4 eieren 4 witte Italiaanse bollen 200 g gerookte zalm 1 lente-uitje 100 g mascarpone 1 snufje zout 1 snufje zwarte peper

bron: Jumbo
15 min
4 personen
Voorgerecht

trio gegrilde oesters

24 holle oesters (creuses) peper 1,5 kg grof zout 1 tomaat (voor de garnituur met tomaat en wakame) 2 eetlepels mirin (voor de garnituur met …

bron: Delhaize
30 min
4 personen

gebakken kabeljauw citroensaus

4 kabeljauwfilets ½ tl paprikapoeder 2 citroenen 6 lente-uitjes, gehakt 2 el kappertjes, gehakt handvol peterselie, gehakt 2 el …

bron: Jamie magazine
min
4 personen
Bijgerecht

rijstsalade zwarte bonen

125 g witte rijst 1 rode ui 3 el rodewijnazijn 2 lente-uitjes 1 zoete puntpaprika 20 g platte peterselie 200 g zwarte …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

gekruid varkensgehakt slablad

2 eetlepels fish sauce 3 eetlepels gehakte verse koriander 1 kropsla 0,5 bosje lente-ui 2 eetlepels limoensap 1 rode chilipeper 1 eetlepel …

bron: Delhaize
min
4 personen
Hoofdgerecht

lamskroon primeurgroenten

20 g boter 4 boterraapjes 1 zakje gekookte krielaardappelen 1 potje lamsfond 4 lamskronen van ongeveer 180 g 3 laurierblaadjes 1 bosje …

bron: Delhaize
min
4 personen
Voorgerecht

rijsttoast paprikamousse

2 zakjes amandelschaafsel ½ pot geroosterde paprika's (a 465 g) ½ eetlepel sambal 1 zakje verse peterselie (30 g) …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Voorgerecht

smoothie erwtjes reepjes brood gerookte zalm

4 sneetjes vierkant volkorenbrood 1 klontje boter 375 g Bulgaarse natuuryoghurt zout 140 g Atlantische gerookte zalm 300 g diepvrieserwtjes …

bron: Delhaize
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

aardappelsoep roggebrood

2 zakjes lente ui-crème soep (a 63 g) 3 eetlepels boter of margarine 1 zakje miniworteltjes (300 g) 1 bak gekruide …

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Hoofdgerecht

gebakken skrei mousseline algen linguini

600 g skrei 1 pakje algenboter 1 citroen 2 eidooiers 1 lente-uitje 400 g linguine

bron: Delhaize
min
4 personen
Lunch

bagnat tonijn

4 bagnat/faluche broodjes 1 tomaat 1 eetlepel mayonaise met olijfolie 200 g tonijn uit blik 1 lente-ui 0,5 rode paprika 1 koffielepel …

bron: Delhaize
min
4 personen
Hoofdgerecht

gegratineerde bietjes noten geitenkaas

1 bakje gekookte bietjes (500 g) 1 zakje bosuitjes (3 stuks) 1 bakje pecannoten (80 g) 250 g Hollandse …

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen

vijfkruiden eend krokante salsa gewokte groene groente

5  tamme eendenborsten Chinees 5-kruidenpoeder 100 ml ketjap manis 3 el sojasaus 3 el honing

bron: 24Kitchen
30 min
4 personen

rendang ayam zoetzuur

2  rode uien 3 teentjes knoflook 5  rode peper 2  serehstengels 2 cm gemberwortel 6  kemirinoten 1 tl …

bron: 24Kitchen
2 uur
4 personen
Hoofdgerecht

kwetiau kippendijen

4 kippendijen zonder vel en bot 200 g kousenband 50 g mie of platte rijstnoedels 1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 lenteui 300 g Chinese …

bron: 24Kitchen
30 min
4 personen
Snack

courgetterolletjes

1 150 g bulgur 1 lente-uitje 1 komkommer in blokjes gesneden 1 wortel 5 g verse munt 5 g koriander 2 eetlepels 125 g yoghurt 2 …

bron: Delhaize
min
10 personen

arabische mosselsamosas

500 g mosselen 1  ui 1  waspeen 1 kleine prei 50 g boter 200 ml witte wijn

bron: 24Kitchen
45 min
35 personen
Hoofdgerecht

wraps bonensalade

4 eieren (M) 1 zak gebroken sperziebonen (500 g) 2 avocado's 5 bosuitjes ½ bakje cherrytomaatjes (a 250 g) 3 …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Voorgerecht

gazpacho andalou: klassieker

1 kg tomaten 1 rode paprika 1 komkommer 1 bot lente-ui 1 teentje knoflook 2 sneden boerenbrood zonder korst 5 cl wijnazijn 1 dl olijfolie …

bron: Delhaize
15 min
4 personen