laurierblad recepten

Recepten met laurierblad

Voorgerecht

mosselen bier room

1 bosje bladpeterselie 15 cl pilsbier 40 g boter 100 g dikke room 2 gepelde uien 1 laurierblad 1 kg mosselen

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Voorgerecht

konijnterrine

1 heel konijn (uit alternatieve kweek) 300 g ongekruid kalfsgehakt 300 g ongekruid varkensgehakt 25 plakjes ontbijtspek 1 sjalot 1 teentje …

bron: Delhaize
25 min
12 personen
Bijgerecht

gesmoorde groenten

3 el olijfolie 40 g boter 3 uien (in stukken) 1 aubergine (in blokjes) 2 courgettes (in blokjes) 2 rode …

bron: Albert Heijn
45 min
8 personen
Voorgerecht

panzanella mosselen

½ ciabattabrood 2 kg mosselen 100 ml witte wijn 2 kleine uien (fijngesnipperd) 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 …

bron: Albert Heijn
50 min
4 personen
Soep

witlofsoep blauwe kaas

1.5 kg witlof (restjes van witlof) 1 ui 1 preiwit 1 aardappelen (bloemig) enkele sprieten bieslook 1 laurierblad blauwe schimmelkaas 2 l …

bron: Delhaize
min
6 personen
Hoofdgerecht

vlaamse runderstoof

800 g rib-runderlappen (in grote stukken) 4 stengels dunne prei 25 g boter 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 300 g …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

ragout kikkererwten spinazie

250 g droge kikkererwten die je van de dag tevoren laat weken in een glas koud water 3 stengeluien (groene uien) 500 g spinazie 200 g …

bron: Delhaize
15 min
4 personen

linzensalade

300 g rode linzen 2 uien 1 kruidnagel 1 stuk winterwortel (ca. 6 cm) 2 teentjes knoflook 1 laurierblad 15 g verse …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Hoofdgerecht

chili carne

1 gele paprika 1 groene paprika 1 ui 600 g rundergehakt niet bereid 4 eetlepels olijfolie 1 kg passata 1 dik knoflookteentje 1 laurierblad …

bron: Delhaize
15 min
5 personen
Voorgerecht

hollandse zuurkoolsoep gerookte kip

25 g roomboter 1 ui 2 kruidnagels 1 laurierblad 250 g verse zuurkool 30 g bloem 1 el milde grove mosterd 1 bouillonketeltje kip …

bron: Jumbo
25 min
4 personen
Hoofdgerecht

varkenshaasspies bietensalade

600 g aardappelen (vastkokend, schoongeboend) 2 x 150 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm) 1 zakje laurierblad (4 g) 1 …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Hoofdgerecht

chili sin carne quorn

1 afgestreken koffielepel van: gemalen komijn, chili, paprika en griessuiker 3 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt 2 blikken rode bonen natuur …

bron: Delhaize
min
6 personen
Nagerecht

fruitsalade balsamicosiroop

1 vanillestokje (zakje 1.5 g) 200 ml witte balsamicoazijn 5 el suiker 1 laurierblad 1 galiameloen (gehalveerd) 250 g …

bron: Albert Heijn
30 min
8 personen
Snack

rillettes aux deux saumons foppe mil

2 sjalotten ½ winterpeen 100 ml witte wijn 2 el witte wijnazijn 1 el gedroogde tijm 1 laurierblad 150 g zalmfilet 75 g …

bron: Albert Heijn
1u20 min
8 personen
Hoofdgerecht

taart konijn pancetta

1 in stukken gesneden konijn zonder kop 2 wortelen 2 selderstengels 3 dl gevogeltebouillon 3 dl droge cider 1 laurierblad 1 takje rozemarijn …

bron: Delhaize
15 min
6 personen
Nagerecht

gluhwein sorbetijs

600 ml rode wijn (vol en krachtig) 2 sinaasappels (schoongeboend) ½ citroen (schoongeboend) 1 kaneelstokje 1 el …

bron: Albert Heijn
35 min
8 personen
Hoofdgerecht

franse stoofpot witte bonen varkensvlees

25 g boter 75 g gerookte spekblokjes (duopak 250 g) 400 g hamlappen (in grote stukken) 250 g saucijsjes (losgeknipt) 1 …

bron: Albert Heijn
50 min
4 personen
Hoofdgerecht

tonijnsteaks spek

3 eetlepels olijfolie 30 g geraspte parmezaan 200 g gerookte spekblokjes 25 cl balsamicoazijn 1 laurierblad 4 verse tonijnsteaks peper en zout

bron: Delhaize
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

rund mosterdsaus

600 g rundvlees 1 sjalot 20 g boter 2 dl bruine fond 2 dl room 2 eetlepels graanmosterd 1 laurierblad

bron: Delhaize
min
4 personen
Hoofdgerecht

hindesteaks gepaneerd noten

50 g boter 1 eetlepel olijfolie 1 laurierblad 60 g walnoten 60 g witte geroosterde hazelnoten 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine …

bron: Delhaize
30 min
4 personen