kreeft recepten

Recepten met kreeft

Hoofdgerecht

kreeft gemarineerde venkel sinaasappel dille

2 selderstengels (voor de court-bouillon) 3 wortelen (voor de court-bouillon) 1 ui (voor de court-bouillon) 1 kruidentuiltje (voor de …

bron: Delhaize
min
4 personen
Voorgerecht

salade kreeft artisjok

2 eetlepels arachide-olie 4 dikke diepgevroren artisjokbodems 4 eetlepels extra zuivere olijfolie 3 eetlepels frambozenazijn 1 gehakte fijne …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Voorgerecht

romige vissoep

1 dunne prei 1 eetlepel boter of margarine 2 blikken kreeft roomsoep (a 400 ml) 1 schaaltje tilapiafilet (vis, ca. 225 g) 50 …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Voorgerecht

kreeft vanillezout

2 vanillestokjes (2 zakjes a 1.5 g) 2 el zeezout (grof) 3 visbouillontabletten 3 kreeften* (ontdooid) 3 el olijfolie …

bron: Albert Heijn
30 min
6 personen
Voorgerecht

kreeft limoenmayonaise

1 kreeft (vers uit het koelvak of diepvries) 2 dl mayonaise 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 4-6 eetlepels …

bron: Albert Heijn
15 min
2 personen
Hoofdgerecht

nage kreeft mosselen saffraan

30 cl Bordeaux Blanc Moelleux 2 eetlepels fijngehakte kervel 2 gekookte kreeften (650 g/stuk) 1/2 koffielepel kurkuma 25 cl lichte verse room …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Hoofdgerecht

gebakken kreeft bisquesaus curry krokante groenten

4 Canadese kreeften van 500 g 0,25 komkommer 0,5 groene appel 0,25 daikon 1,5 radijs 1 jonge wortel 1 lente-uitjes een paar blaadjes …

bron: Delhaize
min
4 personen
Voorgerecht

warme kreeft fijne groentjes

200 g diepgevroren of verse erwtjes 10 cl droge witte wijn 4 dunne preitjes 2 eidooiers 200 g fijne Kenya bonen 4 gekookte kreeften 4 grijze …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Voorgerecht

kreeft anijssaus gegrilde romanesco salade

1  sjalot 1 teentje knoflook 1 el boter 150 ml anijslikeur 100 ml visbouillon 300 ml room

bron: 24Kitchen
30 min
4 personen
Voorgerecht

salade kreeft vijgen appels geroosterde hazelnoten

2 gekookte kreeften (550 g/stuk) 2 of 3 vijgen (afhankelijk van de grootte) 1 kleine rode appel 0,5 citroen 4 eetlepels geroosterde hazelnoten …

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Voorgerecht

bisque kreeft garnalen

2 kreeftenstaarten (Feestfavoriet, diepvries) 500 g reuzengarnalen rauw ongepeld (zak, diepvries) 100 g winterpeen 2 stengels …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Voorgerecht

kreeft citrusvruchten

2 kreeften zout cayennepeper 1 roze pompelmoes 1 sinaasappel 1 citroen 6 kumquats 50 g boter 1 eetlepel olie 1 eetlepel honing 1 …

bron: Delhaize
min
4 personen
Voorgerecht

gegratineerde kreeft

4 kreeften* ((diepvries), ontdooid) 1 citroen (schoongeboend) 12 el olijfolie extra vierge 8 el Parmezaanse kaas (geraspt) …

bron: Albert Heijn
15 min
8 personen
Voorgerecht

christers salade royale kreeft ginger papaya garlic

2 avocado's azijn 4 blaadjes basilicum, fijngehakt 3 eetlepels champagne 1 krop eikenbladsla enkele blaadjes frisésla enkele blaadjes rucola …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Voorgerecht

lentesalade kreeft langoustines

500 g artisjokbodems (natuur) 1 eetlepel basilicum, fijngehakt 3 eetlepels ciderazijn 1 citroen 2 mespunten gemalen koriander 500 g groene …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Voorgerecht

cannelloni kreeft

1 gekookte kreeft van ong. 650 g 8 verse lasagnevellen 2 sjalotten 200 g courgetten 20 g pijnboompitten 50 g geraspte parmezaan 20 cl …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Voorgerecht

kreeftensoep mierikswortelroom

wit pistoletje olijfolie met basilicum (flesje) 1 bekertje slagroom geraspte mierikswortel (potje) zout kreeft …

bron: Albert Heijn
10 min
4 personen
Voorgerecht

lenterolletje kreeft

2 afgestreken eetlepels zoete, pikante saus (chill sauce sweetened – Thais gamma) 1 eetlepel arachideolie 3 eetlepels citroensap 5 dikke …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Hoofdgerecht

kreeft thermidor

1 kg gekookte kreeften (koelvers) 75 g boter 250 g champignons 2 stengels bleekselderij 1 teen knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper …

bron: Jumbo
34 min
4 personen
Hoofdgerecht

risotto kreeft groene asperges

2 voorgekookte kreeften 1 kg groene asperges 2 sjalotten 1 teentje knoflook 1 citroen enkele sprieten bieslook 80 g boter 60 g parmigiano …

bron: Delhaize
min
4 personen