kervel recepten

Recepten met kervel

Voorgerecht

bladerdeegpasteitjes cantharellen krab

4 bladerdeeggebakjes 50 g boter 100 g cantharellen cayennepeper 1 eetlepel gehakte kervel 100 g grijze garnalen 75 g krab (in blik) 2 cl …

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Bijgerecht

mozzarella kruim pijnboompitten tomatenjam

500 g snoeptomatenmix 4 el extra vierge olijfolie 65 g pijnboompitten 300 g buffelmozzarella mini 135 g …

bron: Albert Heijn
25 min
6 personen
Voorgerecht

salade king crab mayonaise ansjovis groene sla

2 ansjovisfiles, fijngesneden 8 groene asperges, geschild, beetgaar gekookt en in stukken gesneden 1 bosje kervel 2 blikjes King Crab, …

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Soep

soep bier mosselen

75 cl blond bier (pils) 100 g boter 100 g dikke room 2 eidooiers 1 groene seldervoet 2 kg mosselen (grote, van het type jumbo), 1 eetlepel …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Snack

hapjes peperkoek ganzenlever speculaas pistachenoten

6 sneetjes peperkoek 6 ronde plakjes ganzenlever 1 vijg 20 g pistachenoten 20 g Speculaas 6 takjes kervel

bron: Delhaize
min
6 personen
Hoofdgerecht

gebakken vegetarische pensen appels noten luikse siroop

2 appels 2 eetlepels arachideolie 20 cl droge witte wijn 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen kervel voor de …

bron: Delhaize
15 min
4 personen
Voorgerecht

slaveloute kervel belegde blinis

bieslook voor de afwerking 20 g boter 15 dl kippenbouillon 4 kropsla 24 miniblini's 25 cl opklopbare room peper en zout 4 preistengels …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Voorgerecht

slaatje zalm artisjokken

4 artisjokbodems (in blik) takje bieslook 4 eetlepels extra zuivere olijfolie 1 gele paprika 1 limoen plukje kervel 1 rode lollo-salade 400 …

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Snack

eendenborst sherrypruimen

6 gewelde pruimen zonder pit 1 el droge sherry 125 g gerookte eendenborstfilet (pakje) 4 el cranberrycompote 6 takjes kervel

bron: Albert Heijn
10 min
10 personen
Voorgerecht

mousseline carpaccio asperges

1 eetlepel balsamicoazijn 1 bundel Mechelse asperges 3 snuifjes cayennepeper 1 dunne plakjes rauwe ham (bv. Bayonne) enkele takjes kervel, …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Bijgerecht

peterseliedipsaus

2 sneetjes oud witbrood 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 30 g verse peterselie ½ zakje verse kervel ½ rode peper 3 …

bron: Albert Heijn
10 min
6 personen
Voorgerecht

krabdelicatesse saffraan

boter 5 eidooiers 1 eetlepel gehakte kervel 200 g krabvlees 40 cl room 1 zakje saffraandraadjes 1 eetlepel tomatenconcentraat zout en peper

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Hoofdgerecht

risotto tarwe gevogeltebouillon

1 rauw of gekookt karkas van gevogelte 1 kruidentuiltje 2 wortelen 1 koffielepel korianderzaad 10 peperbolletjes zout zwarte peper 300 g …

bron: Delhaize
30 min
4 personen
Voorgerecht

mosterdsoep

1 ui 1 teentje knoflook 6 takjes kervel 1 eetlepel boter 4 eetlepels Limburgse mosterd 1 pot gevogeltefond (380 ml) ½ …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Hoofdgerecht

nage kreeft mosselen saffraan

30 cl Bordeaux Blanc Moelleux 2 eetlepels fijngehakte kervel 2 gekookte kreeften (650 g/stuk) 1/2 koffielepel kurkuma 25 cl lichte verse room …

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Hoofdgerecht

kip appelen calvadossaus

4 appels (jonagold) 100 g boter 4 soeplepels calvados 20 cl dikke room 35 cl gevogeltebouillon 1 soeplepel kervel 1,5 kg kip 1 snuifje …

bron: Delhaize
min
4 personen
Snack

kramiekpunten mousse ganzenlever

2 sneden sneden ganzenlever “365” (80 g) 8 cl verse room 3 sneden kramiekbrood kervel voor de afwerking rode bessen voor de afwerking …

bron: Delhaize
20 min
12 personen
Hoofdgerecht

bistrosalade kalkoenfilet

4 el olijfolie 850 g krielaardappeltjes 500 g kalkoenfilet 1 tl paprikapoeder zout en peper 300 g sperziebonen schoongemaakt 250 g peultjes …

bron: Jumbo
30 min
4 personen
Voorgerecht

geitenkaas ham zoete aardappel

120 g geitenkaasjes (crottin de Chavignol) 500 g zoete aardappelen 2 sneden ambachtelijke ham taste of Inspirations 3 eetlepels olijfolie 1 …

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Lunch

spiegelei groene aspergepunten

20 g boter 40 cl dikke verse room 4 eieren 1 eiwit enkele takjes kervel 40 g geraspte parmezaan 16 groene asperges

bron: Delhaize
min
4 personen