foelie recepten

Recepten met foelie

Voorgerecht

gepaneerde kikkerbilletjes

100 g bloem 2 courgettes 5 eiwitten 6 foelie 16 kikkerbilletjes nootmuskaat 4 eetlepels olie zout, peper

bron: Delhaize
35 min
4 personen
Nagerecht

pompoentaart

1 sinaasappel (schoongeboend) 1 pompoen (eventueel kabocha) 250 ml gembersiroop 260 g kandijkoeken (ontbijtkoek) 60 g …

bron: Albert Heijn
40 min
10 personen
Bijgerecht

gebakken krieltjes salie sjalot

6 sjalotten (gepeld) 500 g krieltjes (in de schil) 25 g boter mespunt foelie (gemalen) 3 eetlepels droge witte wijn …

bron: Albert Heijn
25 min
4 personen
Voorgerecht

stap voor stap kippensoep

1 ui 1 prei 200 g winterpeen 1 tl zwarte peperkorrels 2 kippenbouten 15 g peterselie 15 g selderij 2 takjes tijm 1 blaadje …

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Voorgerecht

groentesoep gehaktballetjes

300 g soepvlees 1½ liter koud water 2 tl zout 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm 3 stukjes foelie 2 zwarte peperkorrels 200 …

bron: Albert Heijn
25 min
6 personen
Voorgerecht

kippenragoutgratin

1 hele kip (in stukken gesneden) 2 kippenbouillontabletten 1 ui (gesnipperd) 250 g winterpeen (in plakjes) 1 takje …

bron: Albert Heijn
40 min
4 personen

romige kippetjesragout champignons

1 kleine ui ¼ winterpeen (in plakken) 1 theelepel peperkorrels 1 stukje foelie 2 blaadjes laurier 400 g maïskipfilet 1 …

bron: Albert Heijn
45 min
8 personen
Hoofdgerecht

runderstoofschotel kruidnagel bier

700 g runderriblappen 50 g boter 5 kleine uien 660 ml bokbier (Guinness of Kasteelbier) 10 kruidnagels 2 blaadjes …

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Voorgerecht

bloemkoolsoep blue stilton

1 liter kippen- (of groentebouillon (van tablet)) 1/2 zak bloemkoolroosjes (diepvries, a 1 kg) 1 stukje foelie 100 ml …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Bijgerecht

kipragout

1 ui 50 g boter of margarine 1 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 stukje foelie 1 theelepel citroensap zout (versgemalen) …

bron: Albert Heijn
50 min
4 personen
Hoofdgerecht

gekookte asperges beenham ei peterselie

1 kg vastkokende aardappelen 1500 g witte asperges 25 g roomboter 3 foelie (droge kuiden) 50 ml olijfolie extra vierge 4 el peterselie …

bron: Jumbo
35 min
4 personen
Hoofdgerecht

oosterse groentesoep

800 g kippenbouten 3 l koud water 250 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 250 g prei 3 uien 2 blaadjes foelie (specerij, zakje 5 g) …

bron: Jumbo
270 min
4 personen
Voorgerecht

joodse kippensoep stap voor stap

1 kg kippenbouten (1 stukje foelie) 4 saffraandraadjes 3 takjes verse peterselie (zakje a 30 g) 4 worteltjes (gewassen) …

bron: Albert Heijn
1u15 min
8 personen
Voorgerecht

jakobsschelpen groentjes citrusparfum

4-seizoenenpeper van de molen 1 snuifje cayennepeper 12,5 cl champagne brut 2 fijne partjes sinaasappel 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie …

bron: Delhaize
35 min
4 personen

bossche koek

400 g appelstroop 250 g honing 100 g rietsuiker 2 tl foelie 2 tl kruidnagels 500 g fijn roggemeel 200 g …

bron: 24Kitchen
2 uur
1 personen
Hoofdgerecht

asperges zalm aardappelpuree

750 g vastkokende aardappels (bijv. pommes primeur, zak a 1 1/2 kg) 1 kg witte asperges 1 citroen 125 g boter 2 stukjes foelie …

bron: Albert Heijn
1uur
4 personen
Voorgerecht

ras hanout

1 el piment korrels 1 el gedroogde bosbessen 1 el kardemom 2 stuks pijpkaneel 1 tl kruidnagel 1 el geelwortel …

bron: 24Kitchen
15 min
1 personen
Hoofdgerecht

asperges foelie

1½ kg witte asperges 4 eieren (M) 1 zakje verse peterselie (30 g) zout theelepel suiker (1/2 à 1) 1 stukje foelie …

bron: Albert Heijn
40 min
4 personen
Hoofdgerecht

asperge flamande klassieke asperges beenham

2.5 l water 150 g boter 1 foelie zout 28 asperges 8 eieren 1 bosje peterselie 4 plakken beenham à 100 g per stuk

bron: 24Kitchen
30 min
4 personen
Voorgerecht

kippenbouillon tijgergarnalen

2 kg (soep)kipdelen 4 l water 1  kleine winterwortel 2  uien 1  kleine venkel 1 stengel bleekselderij 2  …

bron: 24Kitchen
2 uur
4 personen