dille recepten

Recepten met dille

Hoofdgerecht

mosselen mieriksworteldip

1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 el fijngeraspte mierikswortel (potje 140 g) 2 kg verse Zeeuwse mosselen (afgespoeld) 2 …

bron: Albert Heijn
20 min
2 personen
Hoofdgerecht

krabquiche verse kruiden

8 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 2 blikjes krab ((a 170 g), uitgelekt) 1 blikje crispy maiskorrels ((300 …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Hoofdgerecht

pastaschotel prei garnalen

200 g penne 250 g cherrytomaten 1 prei 1 el dille 49 g mix voor kaassaus (Maggi, zakje 49 g) 2 el olijfolie 150 g seabob …

bron: Albert Heijn
20 min
2 personen
Hoofdgerecht

steak komkommersaus

700 krieltjes ½ komkommer 2 tenen knoflook 1½ dl milde yoghurt 800 broccoli 4 steaks du boeuf 1 el verse dille

bron: Albert Heijn
20 min
4 personen
Hoofdgerecht

kreeft gemarineerde venkel sinaasappel dille

2 selderstengels (voor de court-bouillon) 3 wortelen (voor de court-bouillon) 1 ui (voor de court-bouillon) 1 kruidentuiltje (voor de …

bron: Delhaize
min
4 personen

kaas komkommersandwich

2 eetlepels pijnboompitten 150 g Griekse yoghurt 1 eetlepel olijfolie extra vierge 2 eetlepels dille ((diepvries), fijngesneden) …

bron: Albert Heijn
15 min
2 personen
Voorgerecht

gerookte zalm sla dilleroomsaus

0,5 citroen dillegroen 1 koffielepel dragonazijn 1 koffielepel druivenpitolie 0,5 koffielepel fijne mosterd 2 fijngehakte takjes dille 0,5 …

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Voorgerecht

gravlaks gravet laks

750 g zalmfilet met vel 30 g fijn zout 30 g poedersuiker 2 eetlepels gemalen venkel 2 bosjes dille 12 sneetjes donker brood 100 ml mosterd …

bron: Delhaize
10 min
6 personen
Bijgerecht

yoghurt avocadodip

1 eetrijpe avocado ½ knoflook 200 ml Griekse yoghurt 1 el verse dille 2 el olijfolie

bron: Albert Heijn
10 min
4 personen
Hoofdgerecht

wijtingfilet knapperige salade room wasabi

fleur de sel 1 limoen hete olijfolie 1 klontje wasabipasta 20 cl light room peper van de molen 200 g peultjes 4 sneetjes donker brood 8 …

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Hoofdgerecht

scandinavische vissalade

2 komkommers 1 zak krieltjes (klein (450 g)) 1 citroen 1 rode ui 5 g verse dille (zakje a 15 g) 125 ml zure room 1 pot …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen

mosselsalade witte kaasblokjes

½ krop ijsbergsla 1 rode peper 4 eetlepels olijfolie 3 eetlepels rode wijnazijn 1 theelepel honing zout 1 zakje verse …

bron: Albert Heijn
30 min
4 personen
Hoofdgerecht

romige tuinerwtensoep gerookte paling

2 el olijfolie 3 bosuitjes (in ringetjes) 1 zakje verse dille ((15 g), fijngesneden) 450 g tuinerwten (diepvries) 500 …

bron: Albert Heijn
20 min
2 personen
Bijgerecht

yoghurt avocadodip

1 avocado, eetrijp 1/2 teen knoflook 200 g Griekse yoghurt 1 tl gedroogde dille of 1 el verse dille 2 el olijfolie

bron: Albert Heijn
10 min
4 personen
Voorgerecht

garnalencocktail

100 g komkommers 7½ g munt 1 sjalot 1 citroen 50 g zure room 50 mayonaise 15 g dille 125 g …

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen
Bijgerecht

tzatziki dille

0,5 komkommer 250 g Griekse yoghurt 1 teen knoflook 3 el verse dille 2 el kruidenolie 1 snufje zout 1 snufje peper

bron: Jumbo
10 min
4 personen
Bijgerecht

salade appel koolrabi postelein radijzen komkommer dille yoghurt

2 granny smiths 1 koolrabi 1 komkommer 1 bosje radijs 1 bakje postelein 1 teen knoflook 1 doosje verse dille 250 g yoghurt peper en zout …

bron: Delhaize
min
4 personen
Bijgerecht

tzatziki appel dille

1 komkommer 1 appel 300 ml Griekse yoghurt 2 tenen knoflook (geperst) 2 eetlepels verse dille (fijngesneden)

bron: Albert Heijn
10 min
4 personen
Lunch

tagliatelle chaud froid salsa grijze garnalen

250 g gepelde grijze garnalen 4 tomaten 400 g tagliatelle 1 pakje verse dille 1 eetlepel olijfolie 25 cl lichte verse room peper en zout

bron: Delhaize
20 min
4 personen
Bijgerecht

bietensalade haring

500 g gekookte bieten 2 friszoete appels (bijv. elstar) 1 rode ui 1 citroen 8 g dille 150 g Hollandse hangop 3 haringen

bron: Albert Heijn
15 min
4 personen