Recepten met rode peper

1000 recepten met rode peper

Rode peper

Rode peper Pepers (ook wel Spaanse pepers of chilipepers genoemd) zijn familie van de paprika. Het zijn pikante smaakmakers, die niet alleen scherp smaken maar ook zorgen voor een lekker aroma aan gerechten. De scherpte komt door het stofje capsaïcine dat vooral in de zaadjes maar ook in het vruchtvlees zit. De hoeveelheid capsaïcine verschilt per pepersoort, maar over het algemeen geldt hoe kleiner de peper, hoe scherper en hoe rijper (rood of geel) hoe milder van smaak. Kleine groene pepertjes zijn dus het scherpst.. Er zijn veel verschillende soorten pepers te koop. De meeste bekende zijn de rode en groene Spaanse pepers. Deze lange slanke pepers zijn ongeveer 5-6 cm lang. De rode is iets zoeter van smaak dan de groene. De Madam Jeanette ziet er uit als een minipaprikaatje en is behoorlijk pittig. De peper met de meeste pit is echter de rawits, dit slanke pepertje van ca 2-3 cm is er in rood en groen. Was de pepers, verwijder het steeltje. Als je de peper eerst in de lengte opensnijdt en de zaadjes verwijderd, ben je een groot gedeelte van de scherpte kwijt. Let op met het snijden van pepers. De capsaïcine lost niet in water op en blijft op je handen zitten. Capsaïcine irriteert de ogen en slijmvliezen! Gebruik van handschoenen en een open keukenraampje bij het koken met pepers is daarom aan te raden! + lees meer

Garnalencocktail met rode peper en komkommer

1 komkommer (schoongeboend) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) ½ bakje basilicum ((a 15 g) blaadjes grof gesneden) 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 1 bakje roze garnalen (125 g) 1 el Japanse sojasaus (f... bekijk recept »

Taugétortilla

350 g vastkokende aardappels olijfolie om in te bakken 125 g gerookte spekreepjes 1 ui 1 rode peper 200 g taugé 6 eieren 75 ml melk 75 g veldsla olijfolie extra vierge Schil en snijd de aardappels in plakken van circa 1 centimeter dik. Kook ze i... bekijk recept »

Toro (pikante vissoep)

1 rode ui 3 teentjes knoflook 2 vleestomaten 1 rode peper 1 kg mosselen 3 eetlepels olijfolie ¾ theelepel paprikapoeder 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillonblokje 2 dl droge witte wijn (Montestell) 1 takje tijm... bekijk recept »

Groenteballetjes met romige tomatensaus

500 g kruimige aardappelen (in grove stukken) 350 g bloemkool (in roosjes) 125 ml volle yoghurt 4 tl gemalen koriander (ketoembar) 4 tl gemalen komijn (djinten) 3 tl kurkuma 1 zakje verse koriander ((15 g), fijngehakt) 4 ... bekijk recept »

Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes

250 g cherrytomaten aan de tak (AH Excellent) 1 gele paprika 1 rode peper 120 g granaatappelpitjes (bakje, koelvers) 1 limoen 3 el extra vierge olijfolie 1 el appelstroop (AH Biologisch) 15 g verse munt (bakje)1. Sni... bekijk recept »

Israëlische eierschotel

2 uien 3 el olijfolie 1 rode peper 1 paprikamix (3 stuks rood, groen en geel) 400 ml tomatenblokjes 300 g couscous 250 g cherrytomaten 4 eieren1. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 5 min. goudbru... bekijk recept »

Vegetarische wontons

1 pak filobladerdeeg (diepvries) 100 g winterwortel 1 rode peper 1 zakje verse koriander (15 g) 3 bosuitjes 1 bakje tofu roerbak pittig gekruid (200 g) 5 dl (arachide)olie zout en versgemalen peper 1. Filodeeg volgens gebrui... bekijk recept »

Gebakken vis met honingworteltjes

1 rode peper 2 uien 75 g boter 500 g worteltjes (geschrapte) 1 el bloemenhoning 2 el azijn 400 g rijst 1 ei 2 el bloem ½ el paprikapoeder 25 g verse bieslook 400 g tilapiafilets1. Snijd de peper zeer fijn, verwijder de... bekijk recept »

Caribische rijstschotel (jambalaya)

500 g scampi's 200 g chorizoworst 2 el olijfolie 1 grote ui 2 stengels bleekselderij 1 rode paprika 500 g tastytomtrostomaten 2 el platte peterselie 1 rode peper 200 g achterham 300 g witte rijst 500 ml kippenbouillon1. Ontdooi ... bekijk recept »

Nazomerstoof met courgette, spek & venkel

20 g Italiaanse kruidenmix (bakje) 2 tenen knoflook 1 rode peper 2 courgette 1 aubergine 1 venkelknol 200 g reepjes kalkoenspek 500 g krieltjes (zak 500 g) 800 g gepelde tomaten (blik à 400 g) 250 g snoeptomatenmix&nb... bekijk recept »

Pagina 1 van 100