Indische gehaktballen

Indische gehaktballen

30 min     4
  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (3 stemmen)

   

Ingredienten
1 sneetje witbrood, zonder korst
3 el ketjap manis
400 g gehakt half-om-half
1 ei
1 teen knoflook, geperst
2 tl sambal oelek
50 g ongezouten pinda's, gehakt
4 el seroendeng (potje 100 g)
25 g boter


Bereiding: 1. Leg het brood in een diep bord en besprenkel met de ketjap. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei toe. Voeg het brood met de ketjap toe aan het gehakt. Voeg de knoflook, sambal en pinda's toe. 2. Kneed het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen gemengd is. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen gladde ballen van. Doe de seroendeng in een diep bord en rol de ballen er 1 voor 1 door. 3. Verhit de boter in een pan en braad de ballen aan. Bak op laag vuur in 25 min. gaar. Keer regelmatig. Draai het vuur de laatste 3 min. iets hoger voor een knapperig korstje.

Bron: Albert Heijn