Venkelstamp met zalm

Venkelstamp met zalm

25 min, wachten 20 min     4
  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (3 stemmen)

   

Ingredienten
1 kg kruimige aardappelen
2 venkelknollen, in stukken
300 g zalmfilet, in 4 gelijke stukken
1 bakje cherrytomaten aan de tak (250 g)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 mespunt nootmuskaat


Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze met de venkel in 20 min. in water met zout gaar. 2. Leg ondertussen de zalm en cherrytomaten in de ovenschaal. Bestrooi royaal met peper en dek af met aluminiumfolie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. 3. Giet de aardappelen en venkel af en doe terug in de pan. Stamp grof met de pureestamper. Roer de crème fraîche erdoor en voeg nootmuskaat en peper en zout toe. 4. Verdeel de stamppot, zalm en cherrytomaten over 4 borden.

Bron: Albert Heijn