Pompoenlasagne

Pompoenlasagne

60 min     4
  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (3 stemmen)


Ingredienten
1 kilo pompoen, in parten (5 cm)
3 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
400 g rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 zakje bechamelsaus
500 ml melk
1 pak lasagnevellen (250 g)


Bereiding: Pompoenpitten verwijderen. Parten schillen en in de lengte in plakken van 1 cm dik snijden. Dun bestrijken met 2 el olie en in gedeelten in hete grillpan in 8-10 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Oven voorverwarmen op 175 °C. In hapjespan 1 el olie verhitten en ui glazig fruiten. Gehakt toevoegen en op hoog vuur rul bakken. Tomatenblokjes met vocht erbij schenken, naar smaak zout en peper toevoegen en 10 min. zachtjes laten pruttelen. Bechamelsaus volgens aanwijzing op verpakking met melk bereiden. In ingevette ovenschaal laagjes maken van gehaktsaus, lasagnevellen en pompoen. Rest van bechamelsaus tussen pompoenplakken scheppen. Hierop weer laag lasagnevellen en rest van gehaktsaus. Bechamelsaus hierover uitstrijken en rest van pompoenplakken erop leggen. In midden van oven lasagne in 35-40 min. gaarbakken.

Bron: Albert Heijn

Vergelijkbare recepten