Gerookte kiprollade met bloemtortilla's

Gerookte kiprollade met bloemtortilla's

40 min, voorbereiden 10 min, wachten 60 min     4
  • Momenteel 3 van 5 Sterren.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 sterren op basis van (3 stemmen)

   

Ingredienten
1 kipfilet rollade a 600 g
1 eetlepel olie
2 limoenen geperst
3 teentjes knoflook geperst
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
1/2 theelepel kaneelpoeder
8 bloemtortilla's
2 avocado's in plakken
125 ml zure room
1 portie tomatensalsa geroosterde of pittige
1 zakje verse koriander (15 g) fijngehakt


Bereiding: Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiende houtskool verdelen. Kiprollade boven lekbak op rooster leggen, deksel op barbecue zetten en rollade in ca. 40 min. gaar en goudbruin grillen. Rollade op plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Intussen tortilla's op barbecue verwarmen tot ze soepel zijn. Kiprollade in dunne plakken snijden. Op tortilla's plakken rollade en plakken avocado leggen. Naar smaak zure room en tomatensalsa erop scheppen en koriander erover strooien. Tortilla's oprollen en uit de hand eten.

Bron: Albert Heijn