Mexicaanse maissoep met gele biet

4
25 min
Hoofdgerecht
5 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in parten.
  • 2 Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, bieten, kurkuma en komijn 3 min. Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn.
  • 3 Spoel ondertussen de maiskorrels in een vergiet af met koud stromend water en laat uitlekken. Meng de chipotle en de rest van de olie tot pepersaus. Snijd de koriander grof.
  • 4 Voeg tweederde van de mais toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Pureer de soep met de staafmixer. Schep de rest van de mais erdoor en warm nog even door.
  • 5 Verdeel de soep over diepe borden, besprenkel met de chipotlesaus en bestrooi met de koriander.
  • 6 * In de oorspronkelijke versie van de typisch Mexicaanse maissoep Pozole gaat 'hominy'. Dit zijn geweekte maiskorrels, die zijn gekookt in kalk. Dit eeuwenoude proces is uitgevonden door de Maya's en zorgt ervoor dat de korrels lekkerder en beter verteerbaar zijn.

Mexicaanse maissoep met gele biet is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept