Mediterrane tagliatelle met tomaatjes en burrata

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Was en halveer de tomaatjes. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Maak de sjalotten schoon en snijd in de lengte in repen. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 2 Houd 2 takjes oregano achter voor garnering en ris de blaadjes van de rest van de takjes. Snijd fijn en meng met 2 1/2 el olie en de azijn. Besprenkel de groenten met de dressing en bestrooi eventueel met zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  • 3 Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg toe aan de panko en bak nog 2 min. mee (pangrattato). Neem van het vuur.
  • 4 Voeg als het water kookt de pasta toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Ris de blaadjes van de achtergehouden takjes oregano. Neem de groenten uit de oven. Meng met de aanhangende olie, 1 el kappertjesvocht en de kappertjes door de pasta. Verdeel over diepe borden. Verdeel de burrata in stukken erover, bestrooi met de pangrattato en oreganoblaadjes.

Mediterrane tagliatelle met tomaatjes en burrata is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Babybietjes met burrata en pistachenoten
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Biet met balsamico & basilicum
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade caprese met pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept