1 Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
2 Snijd ondertussen de braadworsten van elkaar los. Verhit de grillpan en gril de worsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig.
3 Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgettes en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettestukjes, knoflook en al-andalus toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
4 Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukjes van 1 cm.
5 Meng de rijst met de courgette, paprika en rozijnen. Verdeel de rijst en de worstjes over de borden.
Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes is een recept van Albert Heijn