Groentedumplings met zoete aardappel, prei en shiitake

25
1u20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met het zout en water. Kneed tot een soepel deeg. Dit duurt ca. 5 min. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afgedekt rusten. Schil en rasp ondertussen de zoete aardappelen met een grove rasp. Snijd de gesneden prei en de shiitakes zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember.
  • 2 Verhit 1 el sesamolie in een hapjespan en bak de prei 3 min. Voeg de zoete aardappel, shiitakes en gember toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng de helft van de hoisinsaus erdoor en zet het vuur uit.
  • 3 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2 mm dik. Steek uit met de uitsteker van Ø ca. 9 min. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 2 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 25 deegrondjes hebt.
  • 4 Leg een bergje vulling in het midden van het deegrondje en bestrijk het deeg rondom licht met water. Vouw het deeg dubbel zodat er een halve cirkel ontstaat en druk alleen in het midden aan. Bewaar de rest van de deegrondjes onder een schone vochtige theedoek. Vouw de voorkant van de linkerzijkant in drie plooien dicht en herhaal met de voorkant van de rechterzijkant. De achterkant van het halve maantje blijft glad. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
  • 5 Verhit een grote hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en leg er ca. 12 dumplings in. Schenk er 150 ml bouillon bij en laat met de deksel op de pan 5 min. gaarstomen tot het vocht is verdampt. Voeg 1 el sesamolie toe en verdeel goed over de bodem bak de dumplings 2 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Maak zo nog een portie.
  • 6 Serveer met de rest van de hoisinsaus.

Groentedumplings met zoete aardappel, prei en shiitake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
30 min
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast boschampignon
Snack
Bekijk recept

Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept