Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen

20
20 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal 40 g hazelnoten fijn in de keukenmachine (ca. 30 sec.) Maal niet te lang anders komt er te veel olie uit de noten vrij. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe hier de fijngemalen hazelnoten, 75 g poedersuiker, de vanillesuiker, kaneel, kardemom en boter in.
  • 2 Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Druk een beetje plat en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Hak de rest van de hazelnoten grof.
  • 3 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 20 figuurtjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de hazelnoten. Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  • 4 Meng 1 el water door de rest van de poedersuiker en kaneel. Voeg eventueel druppelsgewijs extra water toe totdat je een glad glazuur krijgt. Haal de koekjes uit de oven. Laat 15 min. afkoelen en besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met het kaneelglazuur.

Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Zandkoekjes met Stilton
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rabarbermoes met koekjes
Nagerecht
Bekijk recept
Zandkoekjes
25 min Gebak
Bekijk recept