Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat voor de saus de saffraan 5 min. trekken in een kommetje met het hete water. Snijd de knoflook fijn.
  • 2 Doe de saffraan en knoflook in een schaal met daarin de yoghurt, de helft van de olijfolie, het citroensap en nog wat zout. Klop alles tot een gladde, goudgele saus. Proef of er nog wat zout bij moet en zet de saus afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Halveer de aubergines in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel heel blijft. Besprenkel de helften royaal met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Rooster ze ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
  • 5 Leg de auberginehelften op een platte schaal. Verdeel de saffraanyoghurt erover.
  • 6 Bestrooi met de pijnboom- en granaatappelpitten, leg de basilicumblaadjes erop en serveer.

Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing
20 min Gebak
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's shakshuka
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept