Hartige mini-oliebollen

4
115 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de pruimen, spekjes, gember en het gemberpoeder met 10 el bloem. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep door het pruimenmengsel.
  • 2 Strooi het zout in een kom. Voeg de rest van de bloem toe en strooi de gist in een kuiltje. Breek het ei boven de kom. Voeg al kloppend met de mixer de karnemelk toe en klop tot een glad beslag.
  • 3 Schep het pruimenmengsel met een spatel luchtig door het beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op een warme plaats 1 uur rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.
  • 4 Verhit de olie om te frituren in een grote pan tot 175 °C. Doop de ijsbolletjestang of twee lepels in de hete olie en schep uit het beslag een bolletje. Laat het beslag langzaam in de hete olie vallen en bak de oliebol in 4 min. goudbruin en krokant. Bak ca. 8 oliebolletjes tegelijk en draai ze halverwege de baktijd met een spatel om.
  • 5 Laat de oliebolletjes in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken. Leg ze op een mooie schaal en serveer met wat poedersuiker.

Hartige mini-oliebollen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Hartige oliebolletjes met spek en oude kaas
110 min-
Bekijk recept
Oliebollen met appel
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept