Klassieke crème brûlée

4
235 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een steelpan de slagroom met het vanillestokje tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en laat de room 15 min. afgedekt trekken.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 140 °C. Vis het vanillestokje uit de room, schraap er met de punt van een scherp mes het zwarte merg uit en roer het merg door de room.
  • 3 Klop met een garde de eidooiers los met 50 g suiker. Schenk al kloppende de warme vanilleroom door een zeef bij de eidooiers. Zet de schaaltjes in de ovenschaal en schenk de vanilleroom erin. Vul de ovenschaal met heet water, tot maximaal halverwege de schaaltjes. Dek de ovenschaal losjes af met een vel aluminiumfolie.
  • 4 Bak de vanillecrèmes 50-55 min. in de voorverwarmde oven, tot ze net stevig voelen. Neem de schaaltjes uit het waterbad (pas op: heet!) en laat ze afkoelen. Zet de crèmes afgedekt minimaal 2,5 uur in de koelkast om door en door koud te worden.
  • 5 Bestrooi de crèmes met de resterende suiker. Karamelliseer de suiker met de brander tot een lichtbruine, glazige suikerlaag.

Klassieke crème brûlée is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept