Eend met 5 spices, sinaasappel en gember met pannenkoekjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Halveer de knoflook over de lengte. Rasp de gember en snijd de sinaasappel in 6 parten. Meng de 5 spices met ¼ van de gember en de olie.
  • 2 Smeer de eend van buiten in met de kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Meng knoflook, sinaasappelparten en de rest van de gember door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de eend ermee.
  • 3 Leg de eend met de borst naar beneden op een rooster en schuif een bakplaat onder het rooster om het vocht op te vangen. Bak in het midden van de oven in 11/2 uur goudbruin en gaar.
  • 4 Snijd ondertussen de bovenkant van de peen eraf en snijd in stukken van 5 cm lang. Snijd de stukken in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap het vruchtvlees eruit. Snijd in stukken van 5 cm vervolgens in plakken en daarna in reepjes. Snijd een stukje van de bovenkant en het groene deel van de salade ui. Snijd in stukken van 5 cm en vervolgens in reepjes.
  • 5 Verwarm de wrappers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de eend uit de oven en trek met een vork het vlees van het bot, snijd het borstvlees en vel in plakjes en meng alles door elkaar. Serveer met de knapperige groente, wrappers en hoisinsaus.

Eend met 5 spices, sinaasappel en gember met pannenkoekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Haver-banaanpannenkoekjes
50 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Blauwebessenpannenkoekjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept