Brownietaart met mascarpone en rood fruit

20
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de chocolade in stukjes. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan samen met de chocolade. Zet het vuur uit voordat de boter en chocolade helemaal gesmolten zijn. De restwarmte zorgt ervoor dat alles mooi smelt. Roer door.
  • 2 Mix de eieren met de basterd- en kristalsuiker en het zout met een mixer in 4 min. tot een luchtige, lichtbruine massa. Zeef de bloem en de cacaopoeder erboven en spatel door elkaar. Spatel het boter-chocolademengsel erdoor. Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak 35 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm 3 uur afkoelen.
  • 3 Neem de brownies uit de vorm en leg er een op een platte schaal. Doe de ring van de springvorm er weer omheen. Schep de mascarpone op de brownie en strijk glad. Leg de andere brownie er omgekeerd bovenop, met de vlakke kant boven. Duw licht aan. Verwijder de ring van de springvorm en strijk indien nodig de mascarpone glad met een spatel.
  • 4 Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking, schenk over de taart en laat over de randen lopen. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de grotere. Leg de aardbeien en frambozen op de taart en serveer. Garneer met poedersuiker.

Brownietaart met mascarpone en rood fruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Perziken-brownietaart
2 uur-
Bekijk recept
Brownietaart met pepermuntschuim
45 min Gebak
Bekijk recept
Brownietaart met pepermuntschuim
100 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownietaart Met Ganache
30-60 min -
Bekijk recept